Cat de eficiente sunt vaccinurile anti-COVID pe care le va distribui Uniunea Europeana inclusiv in Romania

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 13:11
2557 citiri
Cat de eficiente sunt vaccinurile anti-COVID pe care le va distribui Uniunea Europeana inclusiv in Romania
Cinci vaccinuri anti-COVID sunt pe lista de achizitii a UE

Uniunea Europeana a semnat, pana acum, cinci contracte de precomanda pentru eventuale vaccinuri, cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech si CureVac.

In baza politicii unitare a Uniunii Europene, oficialii blocului european au anuntat ca vor trimite dozele de vaccinuri in acelasi timp in toate tarile europene.

In ziua in care a fost semnat contractul cu cei de la CureVac, presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: "Comisia si-a asigurat pana in prezent cel putin 1,2 miliarde de doze si isi indeplineste angajamentul de a asigura un acces echitabil la vaccinuri sigure, eficiente si accesibile nu numai pentru cetatenii UE, ci si pentru cei mai saraci si mai vulnerabili oameni din lume".

Stella Kyriakides, comisar pentru sanatate si siguranta alimentara, a declarat: "Cu un numar tot mai mare de pacienti cu COVID in intreaga UE, un vaccin sigur si eficient este mai important decat oricand pentru a stopa pandemia.

Cu acest al cincilea acord de cumparare anticipata a vaccinurilor, extindem in continuare posibilitatile ca cetatenii UE si economiile noastre sa poata reveni in siguranta in curand la normalitate. Este inca o etapa importanta in strategia noastra de vaccinuri din UE si dovada a beneficiilor colaborarii intr-o veritabila Uniune Europeana a Sanatatii".

Coronavirus Romania. Situatie alarmanta in continuare: peste 10.000 de cazuri noi si 167 de morti. Numar urias de pacienti la ATI

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#coronavirus, #vocid, #epidemie, #pandemie, #vaccin, #UE, #Uniunea Europeana , #coronavirus