Casa Regala, despre protestele romanilor: E inaltator! Ratacirea noastra nu are doar o cauza politica

Joi, 02 Februarie 2017, ora 15:04
27007 citiri
Casa Regala, despre protestele romanilor: E inaltator! Ratacirea noastra nu are doar o cauza politica
Foto: Arhiva Facebook/Fundatia Principesa Margareta a Romanie

Principesa Margareta transmite un mesaj romanilor, dupa ce sute de mii au iesit in strada pentru a apara Justitia si a cere Guvernului sa retraga ordonanta de urgenta prin care sunt modificate Codurile Penale.

"Viata noastra publica trece printr-un moment de cumpana. Ratacirea noastra nu are doar o cauza politica. Obiceiul exercitarii puterii dupa bunul plac a trecut de la o generatie la alta, de mai multe decenii incoace, in istoria noastra. Aceasta trista realitate nu are legatura cu alegerile si nici cu alternanta de putere. Adesea, oamenii cu inalte pozitii au convingerea ca subrdonarea institutiei este o dovada de luciditate, iar etica este apanajul celui slab.

Romania este o tara europeana ca oricare alta, dar conditiile grele pe care a trebuit sa le infruntam in timpul dictaturii comuniste ne-au lasat urme in mentalitate. Respectarea legalitatii nu este o chetsiune teoretica, ci un aspect de zi cu zi al existentei noastre, publice si private. Respectam Constitutia, legile, traditiile si avem o conduita morala pentru noi insine, spre binele familiei noastre, nu pentru ca ne indeamna partenerii europeni sau trans-atlantici", se arata in mesajul principesei Margareta.

In continuare, ea spune ca democratia nu este ireversibila si ca in fiecare zi luptam sa ne castigam dreptul de a avea un viitor liber, motiv pentru care a bucurat-o sa vada atatia oameni in strada.

"Este inaltator sa vezi ca romanii pastreaza nobila traditie de a lupta pentru principii si idealuri. Nadajduiesc sa vad statul roman alcatuit din institutii solide si servit de oameni care sa se respecte pe ei insisi. Doar atunci vom fi cu adevarat liberi. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", incheie principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale a Romaniei.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ, dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

Miercuri seara, sute de mii de oameni au iesit in strada in toata tara, participand la cele mai mari proteste de dupa Revolutie.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache si acelasi lucru l-a facut joi si presedintele Iohannis. Totodata, seful statului a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Din PSD au inceput sa plece oameni, iar joi dimineata si-a dat demisia ministrul Florin Jianu.

Un ministru a demisionat din cauza ordonantei: Nu pot accepta impostura sau minciuna!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Casa Regala protest romani Guvern, #Casa Regala reactie ordonanta Iordache Justitie , #proteste