Cartel Alfa ii cere lui Grindeanu demisia a doi ministri. Seful BNS: Trebuia sa mearga la Dragnea si Tariceanu

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 15:45
8707 citiri
Cartel Alfa ii cere lui Grindeanu demisia a doi ministri. Seful BNS: Trebuia sa mearga la Dragnea si Tariceanu
Foto: captura Youtube

Dumitru Costin, presedinte BNS, considera nejustificat gestul CNS Cartel ALFA de a cere premierului Sorin Grindeanu sa ii demita pe Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, si pe Gabriel Petrea, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social. Costin crede ca acest lucru trebuia cerut direct lui Liviu Dragnea sau Calin Popescu Tariceanu, pentru ca ei controleaza, de fapt, Guvernul.

"Cred ca adresantul este eronat. Daca voia sa transmita o astfel de solicitare, trebuia sa o adreseze domnului Dragnea si domnului Tariceanu. Guvernul asta este unul politic, iar membrii Guvernului au executat ce vor partidele care il sustin.

De ce sa ceri demisia celor doi ministri ca cineva peste capul lor a decis ca, spre exemplu, continutul proiectului legii salarizarii unice sa nu mai iasa in spatiul public pe culoarul pe care ministrii si-l asuma si anume acela al consultarilor cu partenerul social si sa fie transformat intr-o initiativa a unui grup de parlamentari PSD-ALDE. Lucrurile sunt foarte clare. A fost o decizie politica pe care oamenii astia au executat-o. Daca are vreo nemultumire cineva, sa se adrese partidului, nu premierului ca el executa niste dispozitii politice", a declarat Dumitru Costin pentru Ziare.com.

Costin a precizat ca Guvernul a facut evaluari si a ajuns la concluzia ca aceasta procedura este mai buna, dar ca s-a inselat.

"Au incercat sa scape de Dracu' si au dat de tac-su, pentru ca aceasta procedura creeaza pe langa posibilitatea noastra de a fi prezenti la lucrarile comisiilor parlamentare unde sa sustinem cu subiect si predicat, cu toate argumentele economice, tehnice, juridice pe care le avem, da posibilitatea ca aceste dezbateri, negocieri pe text, pe concept, pe grile sa se poarte in Parlament, iar pe langa noi aveti si voi (presa- n.red.) acces. Nu imi aduc aminte ca voi sa fi avut voi acces la negocierile purtate in anii trecuti", a precizat liderul de sindicat.

Dumitru Costin este multumit de faptul ca lucrarile sunt publice, vor putea sa fie vazute de toata lumea, ascultate.

"E mult mai mult decat ne-am fi dorit. Pe noi nu ne deranjeaza decizia pe care au luat-o pentru ca si-au asumat un risc urias. E ca la cazino: ori totul, ori nimic. Daca va iesi o lege buna, atunci vor ramane in istorie ca fiind acea coalitie care a facut o lege buna.

Daca se va alege praful de aceasta initiativa, tot vor ramane in istorie ca unii care au esuat lamentabil in rezolvarea salarizarii din sectorul public.

BNS-ul nu este deranjat de aceasta strategie politica. Suntem pregatiti in momentul in care vom avea acces la proiect, sa fim prezenti la comisii, sa mergem acolo sa ne sustinem punctele de vedere", a precizat el.

In plus, spune el, este bine pentru ca si parlamentarii Opozitiei iti vor putea sustine punctele de vedere.

"Este un cadru cat se poate de democratic, de dezbateri si de lucru pentru a finaliza o lege extrem de importanta nu numai pentru salariatii din sistemul bugetar, ci pentru toata piata muncii din Romania, ca are implicatii in intreaga salarizare din Romania", a precizat el, adaugand ca acum asteapta proiectul de lege pentru a face o analiza pe el.

Dumitru Costin a adaugat ca in sistemul de salarizare este un haos la care a contribuit si Guvernul Ciolos.

"Oricum ai un haos in salarizare, haos care a fost accentuat si de ce a facut Guvernul Ciolos anul trecut de doua ori. Nici ei nu au tinut cont de ce le-am spus. Le-a intrat pe o ureche si le-a iesit pe alta. Le-am spus ca ordonanta pe care o dau e proasta, la doua-trei saptamani au venit cu alta. La fel si Guvernul asta, ca si Guvernul Ciolos. Carpim. Toate carpelile astea au dus astazi la mari anomalii. Chiar sunt curios si eu sa vad cum va arata aceasta lege de salarizare in sectorul bugetar", a mentionat liderul BNS.

In concluzie, Costin a spus ca nu stie de ce Hossu a ales sa se adrese Guvernului si nu lui Dragnea sau Tariceanu.

"Nu stiu de ce Hossu, care e activist cu state vechi, nu a invatat aceasta lectie. Nu te adresezi Guvernului atunci cand ai un guvern politic, ci capilor politici care controleaza deciziile acelui guvern, ca nu e de capul lui guvernul ala. Adresantii erau Dragnea si Tariceanu. Nu are cum sa trimita la premier, ca e si in programul lor de partid, in programul lor de guvernare, e al lor. Nu te trimite la Guvern", a spus el.

Amintim ca liderul CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu, i-a trimis premierului Sorin Grindeanu o scrisoare prin care ii cere sa ii demita pe Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, si pe Gabriel Petrea, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, plangandu-se de "modul defectuos si incompententa cu care au abordat elaborarea proiectului legii salarizarii unitare si consultarea cu partenerii sociali" si reclamand transformarea Legii salarizarii in initiativa legislativa.

Vezi si Dragnea prezinta cat vor castiga profesorii, medicii si alte categorii de bugetari, potrivit noii Legi a salarizarii unitare

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#scrisoare Guvern demisie ministri, #sindicat scrisoare demisie ministri , #sindicat