Care este cel mai urât aeroport din România, potrivit călătorilor. Top 5 cele mai apreciate STUDIU

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 03:45
11575 citiri
Care este cel mai urât aeroport din România, potrivit călătorilor. Top 5 cele mai apreciate STUDIU
Evaluarea s-a realizat în materie de curățenie, aspect, semnalizare, amabilitatea personalului, accesibilitate, calitatea și prețurile parcărilor, magazinelor și restaurantelor disponibile FOTO Unsplash.com

Aeroportul trezeşte sentimente puternice şi diverse pentru marea majoritate a oamenilor. Cele mai multe sunt de bucurie sau nostalgie, chin sau chiar acel sentiment al unui obiectiv greu de atins.

Aşa că, fie de-abia aștepți să faci un story de impact de la poarta de îmbarcare, cu paharul de cafea și cu trollerul în fundal, fie te gândești cu groază la momentul în care te vei rătăci, aproape să pierzi avionul, pe culoarele interminabile şi neinspirat semnalizate.

Și pentru că experiența călătoriei nu se rezumă doar la zbor în sine sau la destinație, ci începe din clipa în care pășești în aeroport, vola.ro a realizat un studiu printre clienții săi despre aeroporturile din România şi au realizat un top 5 al acestora în viziunea călătorilor.

Studiul arată care sunt preferințele lor în materie de aeroporturi și, mai ales, cum evaluează aceștia aeroportul pe care îl folosesc cel mai des. Clasamentul de mai jos a fost efectuat în funcție de numărul de voturi exprimate pentru fiecare aeroport în parte.

1. Aeroportul Internațional Henri Coandă București

Probabil că acest prim loc din top nu te surprinde foarte tare, având în vedere că de pe Aeroportul Henri Coandă pleacă cele mai multe curse, atât interne, cât și externe.

Aeroportul din Otopeni operează rute ale celor mai multe companii aeriene, oferind conexiuni avantajoase atât cu toată Europa, cât și cu restul lumii. Prin urmare, acesta a fost ales de 70,6% dintre respondenți.

Deși acest lucru reprezintă un avantaj, respondenții au semnalat că aeroportul este deseori depășit de numărul de zboruri. Drept urmare, se formează cozi, aglomerație, iar bagajele nu sunt gestionate conform așteptărilor. Unii respondenți au sugerat că aeroportul care deservește Bucureștiul este unul dintre cele mai neglijate aeroporturi care deservesc capitale europene.

Pe de altă parte, respondenții studiului Vola.ro au apreciat la Aeroportul Internațional Henri Coandă felul în care spațiul este amenajat, astfel încât găsirea porților și a ghișeelor să poată fi cât mai ușoară – semnalizarea din aeroport a primit o notă medie de 8,6.

Și celelalte criterii au primit un scor mediu de 8,2 pe o scară până la 10, așadar un scor destul de bun.

În plus, acest aeroport oferă opțiuni precum self check-in și testare COVID-19 direct în aeroport, un element extrem de important în contextul pandemic actual.

2. Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca

Un alt aeroport apreciat de călătorii Vola.ro este și cel de lângă Cluj-Napoca, ales de 7,6% dintre respondenți. Acesta a primit cele mai bune note pentru amabilitatea personalului (o medie de 9,1 din 10), dar și note foarte mari pentru curățenie, semnalizare și accesibilitate – o medie de 9/10 pentru toate cele trei criterii.

În plus, la fel ca în cazul aeroportului ce deservește Bucureștiul, și Aeroportul Internațional Cluj-Napoca dispune de un centru de testare COVID-19 în această perioadă, factor important pentru confortul călătorilor.

Pe de altă parte, respondenții au acordat note mici acestui aeroport din cauza prețurilor mari ale facilităților, restaurantelor și magazinelor.

3. Aeroportul Internațional Iași

Și Aeroportul Internațional Iași oferă vizitatorilor o experiență generală plăcută, cu scoruri mari în ceea ce privește semnalizarea (9/10), accesul facil cu transportul în comun (8,6/10), dar și curățenia (8,5/10). Acest aeroport a fost ales de 5,5% dintre respondenții studiului.

Totodată, acest aeroport are și un centru de vaccinare disponibil fără programări, pentru călătorii care doresc să își completeze schema de vaccinare.

4. Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava

Pe locul 4 în topul celor mai frecventate aeroporturi se află aeroportul din Suceava, cu 3,8% dintre voturi.

Acesta a primit un scor foarte mare pentru semnalizarea eficientă – un scor mediu de 9,3 din 10, ceea ce îl face al doilea cel mai bine semnalizat aeroport din listă, după cel din Bacău.

Pe de altă parte, Aeroportul Internațional Suceava a primit cea mai mică notă medie pentru aspectul estetic – doar 6,8, față de celelalte aeroporturi. Nu în ultimul rând, accesibilitatea a primit un scor de doar 6,6.

Pe de altă parte, călătorii spun că aeroportul ar putea fi mai bine conectat cu orașul și că în incinta aeroportului ar putea fi mai multe magazine și facilități, cu prețuri mai scăzute.

5. Aeroportul Internațional George Enescu Bacău

Aeroportul din Bacău se află și el pe lista celor mai frecventate, la egalitate cu cel din Suceava, fiind ales tot de 3,8% dintre respondenți. Acesta are review-uri foarte bune pentru semnalizare; acesta a primit o notă medie de 9,4, cea mai mare dintre toate aeroporturile. Așadar, călătorii apreciază foarte mult indicațiile și marcajele eficiente și ușor de înțeles.

Aeroportul Internațional Bacău a primit note impresionante și pentru estetică – un scor de 9,2, aflat la mare distanță față de toate celelalte aeroporturi din listă. Și curățenia a primit cea mai mare medie dintre toate aeroporturile, cu un scor de 9,1.

În plus, acesta este apreciat și pentru o mulțime de rute directe low cost spre Marea Britanie, Italia și Spania, unele dintre cele mai solicitate destinații.

Respondenții au acordat note mai mici pentru prețurile facilităților (magazine, restaurante), însă au apreciat parcarea pentru spațiul suficient și prețurile satisfăcătoare.

Aeroportul Internațional Sibiu a primit calificative bune pentru amabilitatea personalului (toți respondenții au acordat note de 8, 9 și 10), dar și pentru semnalizare și conexiuni bune cu orașul.

Aeroportul Internațional Craiova a primit și el rating maxim pentru semnalizarea eficientă din interior și pentru proximitatea fața de oraș și conexiunile disponibile. De asemenea, acesta a primit calificative mari și pentru curățenie.

Pe de altă parte, călătorii consideră că prețurile magazinelor și restaurantelor din aeroport sunt mari și foarte mari.

Nu în ultimul rând, Aeroportul Internațional Timișoara a fost apreciat cel mai mult pentru semnalizare și curățenie, însă la fel ca în cazul aeroportului din Craiova, prețurile facilităților au fost considerate mult prea ridicate.

Studiul intern realizat de vola.ro a avut loc la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie 2021. Respondenți au ales aeroportul românesc pe care îl folosesc cel mai des și l-au evaluat în materie de curățenie, aspect, semnalizare, amabilitatea personalului, accesibilitate, calitatea și prețurile parcărilor, magazinelor și restaurantelor disponibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#aeroport, #semnalizare, #amabilitate, #calatorie, #vola ro, #Henri Coanda Otopeni terminal , #aeroport