Captura impresionanta de cocaina: Peste doua tone de droguri confiscate

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 11:10
3101 citiri
Captura impresionanta de cocaina: Peste doua tone de droguri confiscate
Foto: NCA

Peste doua tone de cocaina au fost confiscate la bordul unui remorcher, in Marea Nordului, ca urmare a unei cooperari franco-britanice, au anuntat duminica autoritatile din cele doua tari.

Aceasta este a doua mare captura de cocaina in mai putin de zece zile, dupa cea de 2,25 tone, in largul insulei Martinica, la bordul unei ambarcatiuni cu panze, cea mai importanta realizata vreodata de vama franceza, relateaza AFP.

De aceasta data, marina si garzile de coaste britanice au putut actiona pe baza informatiilor furnizate de vama franceza, potrivit unui comunicat. Directia nationala de informatii si controale vamale (DNRED) a transmis un mesaj precis ce a permis celor doua nave ale Royal Navy si garzilor de coasta britanice "sa cerceteze un remorcher la 100 kilometri est de Scotia ce transporta o cantitate foarte importanta de cocaina, peste doua tone", potrivit controlului vamal francez.

Hamal, un remorcher de 35 de metri inmatriculat in Insulele Marshall si apartinand unei societati ucrainene, a parasit Insulele Canare la mijlocul lunii aprilie si a fost reperat de DNRED.

Aceasta importanta captura a fost "posibila numai prin cooperarea cu politia de la granite, Royal Navy, vama franceza si alti parteneri internationali", a declarat John McGowan, un responsabil al Agentiei nationale anti-crima (NCA).

Fregata britanica HMS Somerset si barca de patrulare a garzilor de coasta Valiant au interceptat remorcherul Hamal in Marea Nordului, la aproximativ 180 kilometri in largul zonei de coasta a orasului Aberdeen (Scotia), potrivit unui comunicat al NCA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#captura cocaina Marea Nordului, #captura cocaina, #cocaina confiscata , #trafic droguri