Cand ar putea fi gata Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi

Joi, 28 Iulie 2016, ora 20:17
1696 citiri
Cand ar putea fi gata Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi
Foto: Spitalul de Arsi

Reabilitarea Sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi ar putea fi facuta rapid, dar daca Ministerul Sanatatii va dori sa fie realizate si camerele sterile, atunci lucrarile ar putea dura sase luni, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, precizand ca ambele variante vor fi prezentate joi ministrului Vlad Voiculescu.

"Voi propune ministrului Sanatatii cele doua variante pentru deschiderea Sectiei Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi. Primul termen, rapid, de aproximativ doua luni, consta in rezolvarea deficientelor constatate de catre inspectorii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, care au dus la suspendarea activitatii sectiei ATI si care se regasesc in procesul verbal de constatare a conditiilor igienico-sanitare. Rezolvarea acestora ar permite obtinerea avizului sanitar si, implicit, redeschiderea sectiei", a spus edilul Sectorului 1.

Dan Tudorache a precizat ca al doilea termen ar fi de aproximativ sase luni, dar ar viza ample lucrari de reabilitare si modernizare, inclusiv realizarea camerei sterile.

"Al doilea termen pe care il vom propune ministrului este de aproximativ sase luni si va consta intr-un proiect mult mai amplu privind realizarea sectiei de ATI asimilata 'camerelor curate', camere cu sterilitate 100%, inclusiv a aerului.

Ambele variante privind lucrarile de la Spitalul de Arsi pot fi suportate financiar de catre Primaria Sector 1. Ministrul Sanatatii trebuie doar sa comunice varianta aleasa, avand in vedere importanta, dar si urgenta reluarii activitatii in sectia ATI", a mai spus Tudorache.

Edilul a precizat ca Primaria Sectorului 1 este singura autoritate de sector din Capitala care finanteaza lucrari de reabilitare si de constructie la marile spitale.

"Acum sunt in derulare patru proiecte de constructie sau de renovare, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgenta Floreasca, Spitalul de Urgente Oftalmologice si, acum, Spitalul de Arsi", a mai spus Tudorache.

Inspectia Sanitara a dispus, in 14 iulie, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, pana la remedierea deficientelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei.

Ministerul Sanatatii preciza ca masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt: igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a cerut Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov sa dirijeze cazurile grave la alte spitale cu sectii de arsi, respectiv la Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirurgie plastica, la Spitalul Universitar de Urgenta.

Masurile au fost luate dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale care au vizat Spitalul de Arsi. Intr-unul dintre ele a fost vorba despre o femeie de 68 de ani care a murit la cateva zile dupa ce i s-a administrat o transfuzie cu alta grupa de sange, iar in alt caz, un barbat de 77 de ani, cu arsuri, a murit la cateva zile dupa ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din zona urechilor.

Dosare penale in cazul a doi pacienti morti la Spitalul de Arsi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sectie ATI Spital Arsi, #reabilitare Spital Arsi , #Spitalul de Arsi