Camion de 20.000 de euro, confiscat pentru ca transporta ilegal lemn evaluat la 3.000 de lei

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 16:29
5617 citiri
Camion de 20.000 de euro, confiscat pentru ca transporta ilegal lemn evaluat la 3.000 de lei
Camion cu lemne, confiscat de politie FOTO Facebook/ Mihai Gotiu

Fostul senator USR Mihai Gotiu, cunoscut activist de mediu, a anuntat miercuri, 12 mai, pe Facebook ca un camion plin cu lemne a fost confiscat in judetul Suceava, pentru ca transporta ilegal lemn.

Gotiu se lauda ca acest lucru a fost posibil si pentru promovarea in Codul Silvic a uneia dintre prevederile anti-hotie, pe care el, in calitatea de parlamentar, a sustinut-o. Camionul cu lemne a fost confiscat la Suceava.

"Potrivit unui comunicat al Politiei, in data de 8 mai, in jurul orei 15.00, lucratorii Sectiei nr. 15 Politie Rurala Vatra-Dornei aflati pe raza comunei Crucea in cadrul Planului de actiune,, Scutul padurii", au oprit pentru control autoutilitara marca MAN incarcata cu lemn rotund rasinoase molid pe drumul comunal Poiana Bobului din satul Crucea.

Verificarile in noul SUMAL au aratat ca pentru cantitatea de material lemnos transportata nu exista documente legale de transport, nefiind generat cod unic. La inventariere, s-a dovedit ca era vorba de o cantitate de 14,18 mc lemn rotund rasinoase molid, in valoare estimativa la 2.900 lei. In conformitate cu prevederile art. 68 alin. 2 (1) 1 si alin. 2 (2) din Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic) modificata si completata anul trecut, fapta constituie infractiune (fiind vorba de peste 10 mc transportati fara acte).

Astfel, pe langa confiscarea lemnului, s-a dispus si confiscarea camionului MAN (a carui valoare e de aproximativ 20.000 de euro), iar soferul s-a ales si cu dosar penal.

Stirea asta (si altele de acest gen, pe care le-am mai promovat) merita sa circule. Atat pentru a intelege ca, in ciuda defetistilor si in ciuda faptului ca lupta cu Mafia Padurilor e departe de a se fi incheiat, eforturile noastre nu sunt in zadar si, incet, incet, le inchidem hotilor, portita dupa portita. Cat si pentru cei care isi inchipuie ca vor mai scapa ca pana acum. Pe langa dosarul penal (a carui finalizare va mai dura) e bine sa stie ca vor ramane si fara bunurile lor. Ca asta e ceva ce ii doare mai tare. Ca fara ele e mai greu sa-si continue furtul pentru a-si acoperi paguba", potrivit lui Mihai Gotiu.

Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Mihai Gotiu USR PLUS, #defrisari, #lemn, #Paduri , #cod penal