Camelia Bogdan: Am fost lucrata din interior, pentru orgoliile lui Voiculescu si Oprescu. Mi s-a citit corespondenta fara mandat

Luni, 27 Februarie 2017, ora 15:1822088 citiri
Camelia Bogdan: Am fost lucrata din interior, pentru orgoliile lui Voiculescu si Oprescu. Mi s-a citit corespondenta fara mandat
Foto: captura video Digi24

Judecatoarea Camelia Bogdan, care a facut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu si a fost exclusa recent de CSM din magistratura, afirma ca a fost "lucrata din interior" si ca fapta de care este acuzata nu exista. Mai mult, ea dezvaluie ca i-a fost citita corespondenta electronica fara mandat de la judecator.

"In primul rand, este o decizie nelegala, este aplicata pentru o abatere inexistenta, respectiv pentru cumulul de functii. Insa CSM a decis, in 2008, decizie reconfirmata in 26 august 2016 si publicata pe site-ul institutiei, www.csm1909.ro, ca este permis ca magistratii sa sustina cursuri in afara mediului universitar. Fapta, asadar, este inexistenta, eu nu am cumulat functii, ci doar mi-am diseminat cunostintele in calitate de expert, intr-un proiect cu finantare externa", a declarat Camelia Bogdan intr-un amplu interviu acordat jurnalistei Ramona Ursu.

Camelia Bogdan spune ca a informat CSM in timp real despre cursurile pe care le-a tinut si ca n-a facut decat "sa le predea functionarilor statului anticoruptie".

"O potentiala abatere s-ar putea retine in privinta unui judecator doar atunci cand cumuleaza functii, or eu nu am cumulat nicio functie", a mai declarat Camelia Bogdan, sustinand ca, pentru prima oara in istoria magistraturii, seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, a infirmat deciziile inspectorilor care s-au ocupat de cazul ei, si care decisesera respingerea sesizarii, si a sesizat la randul sau, "in mod nelegal", Sectia pentru judecatori in materie disciplinara.