Pedeapsa ridicolă primită de un psihopat care își maltrata câinele. I-a tăiat coada, urechile și i-a dat foc cu benzină. A fost denunțat de propria mamă

Autor: N.G.
Vineri, 20 August 2021, ora 03:30
3680 citiri
Pedeapsa ridicolă primită de un psihopat care își maltrata câinele. I-a tăiat coada, urechile și i-a dat foc cu benzină. A fost denunțat de propria mamă
Foto Arhivă

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Tulcea a primit o pedeapsă ridicolă după ce și-a schingiuit și mutilat propriul câine.

Pop Mircea Marius a fost denunțat de propria mamă, care a relatat polițiștilor faptul că fiul ei și-a mutilat câinele de companie, prin tăierea cozii cu toporișca, tăierea urechilor, aprinderea unuia din membrele din spate cu benzină, lovirea cu toporișca în cap și aplicarea de lovituri cu scânduri de lemn.

Faptele datează din perioada 2014 - 2016, ultimele agresiuni asupra animalului având loc în luna mai a anului 2016, când a și fost sesizată Poliția. Pop Mircea Marius a fost plecat o perioadă la muncă în Germania, dar când a revenit a reînceput să își maltrateze animalul de companie. Mama acestuia a spus despre fiul ei că este în general o persoană violentă, atât cu alte persoane, cât și cu sine, având numeroase tentative de suicid în trecut.

În urma examinării animalului în cauză de către doctori din cadrul D.S.V.S.A. Tulcea, s-a constatat că animalul, rasa ciobănesc german, care răspunde la numele Bill, deși la momentul controlului se afla în îngrijirea altei persoane și era într-o stare bună de sănătate, avea tăiate urechile și coada fără asistență veterinară.

Totodată, s-a constatat că animalul prezenta mai multe cicatrici la nivelul frunții, urmare unor lovituri ce ar fi putut fi produse de un obiect contondent, respectiv urme de arsură și porțiuni de piele fără păr la nivelul membrului posterior drept, semne de mutilare care au fost produse cu aprox. 6-8 săptămâni în urmă față de data evaluării animalului.

Avea discernământ la momentul comiteii faptelor

Bărbatul a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate tip emoțional-instabilă, de disimulare a comportamentului și diminuare a consecințelor faptelor sale, afișând satisfacție față de agresivitate și sadism. S-a constatat, însă, că acesta a avut discernământ la momentul comiterii faptei, precum și la momentul evaluării sale de către comisia medico-legală.

Inițial a declarat că nu cunoaște cine a maltratat animalul, care a locuit perioade îndelungate și la alte persoane, respectiv că persoanele care au schingiuit și mutilat câinele au vrut să-l facă să pară mai rău. În urma audierii sale în calitate de inculpat a recunoscut comiterea faptei de schingiuire a câinelui său, fără a manifesta vreun regret, adoptând o atitudine asumată a faptei săvârșite și motivându-și acțiunile pe baza unor articole citite pe internet.

Judecătoria Tulcea a decis condamnarea bărbatului la 8 luni de închisoare cu suspendare, însă în urma apelului formulat de Parchet pedeapsa a fost redusă la 6 luni. Sentința a fost dată la 15 iunie 2021 și este definitivă. Procurorii au motivat că pedeapsa de 8 luni este mai mare decât maximul prevăzut de lege.

”Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă rănirea sau schingiuirea animalelor. Urmare aplicării cauzei speciale de reducere a limitelor de pedeapsă, prev. de art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, maximul special este de 8 luni închisoare, așa încât pedeapsa aplicată de prima instanță este nelegală, impunându-se reducerea acesteia.

Din acest ultim punct de vedere, se impune reducerea duratei pedepsei stabilite, astfel că instanța de control judiciar va dispune desființarea sentinței apelate, iar prin rejudecare va dispune reducerea pedepsei principale aplicată inculpatului de la 1 an închisoare la 6 luni închisoare”, astfel a motivat Curtea de Apel Constanța hotărârea de reducere cu 2 luni a duratei condamnării.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze...
#caine, #maltratat, #schingiuit, #tulcea, #inchisoare, #benzina, #foc , #justitie