Cinci bulgari au fost salvați de la înec de polițiștii de frontieră români, după ce s-au răsturnat cu velierul în Dunăre VIDEO

Luni, 16 August 2021, ora 11:29 2450 citiri
Între persoanele aflate în situație de risc se aflau și doi minori FOTO Poliția de Frontieră

Cinci bulgari care s-au răsturnat cu velierul în Dunăre au fost salvați de la înec de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

"În cursul zilei de ieri (duminică 15 august - n.r.), poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au fost anunţaţi de către reprezentanții Poliției Transporturi Navale, despre faptul că la kilometrul 792 al fluviului Dunărea, se află cinci persoane care s-au rasturnat cu o ambarcațiune artizanală", se arată într-o informare a polițiștilor de frontieră.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat rapid la locul indicat cu şalupă. Acolo au constatat că o ambarcație de tip velier a intrat în coliziune cu o barjă ancorată pe fluviul Dunărea, iar persoanele aflate în velierul respectiv, trei bărbați și doi minori, erau în pericol de înec.

Cele cinci persoane, cetateni bulgari, au fost salvate și aduse în siguranță la pontonul polițiștilor de frontiera, ambarcatiunea fiind tractată la mal.

Cetăţenii bulgari nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind ulterior preluaţi de către autorităţile statului bulgar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News