Bulgari arestati pentru tentativa de frauda la bancomate din Bucuresti

Luni, 25 Mai 2015, ora 14:523037 citiri
Bulgari arestati pentru tentativa de frauda la bancomate din Bucuresti

Procurori DIICOT si ofiteri de politie judiciara au surprins trei cetateni bulgari in timp ce montau/demontau mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) impreuna cu datele continute de acestea de la trei ATM-uri apartinand unor banci de pe raza municipiului Bucuresti.

Cetatenii bulgari au fost retinuti de procurorii DIICOT, ei fiind apoi arestati preventiv de Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, efectuarea de operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice si detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, in cursul lunii mai, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, cei trei bulgari au procedat la instalarea unor dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare pe ATM-urile apartinand mai multor banci din Bucuresti iar ulterior au demontat si ridicat instrumentele respective impreuna cu datele continute de acestea.

La controlul efectuat asupra unui autoturism inmatriculat in Bulgaria, precum si asupra celor trei inculpati au fost identificate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri, precum si doua cagule.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News