Buget mai mare pentru Parchetul European, in urma discutiilor "constructive" intre procurorul Codruta Kovesi si Didier Reynders

Marti, 14 Iulie 2020, ora 22:56 1059 citiri
Foto: captura Twitter/ Didier Reynders

Sefa EPPO, procurorul Laura Codruta Kovesi si comisarul european pentru justitie, Didier Reynders, au discutat, marti, 14 iulie despre bugetul Perchetului European. Informatia a fost transmisa chiar de Reynders, pe contul sau de twitter.

"Am avut discutii constructive cu doamna Laura Kovesi", se arata in postarea comisarului european pentru justitie care face cunoscut faptul ca a marit bugetul pentru Parchetul European.

"Colegiul procurorilor se va intruni pentru prima data in septembrie" a mai precizat comisarul. A mai adus in discutie si faptul ca au planificat inceperea activitatilor EPPO in acest an. De altfel, planul este operationalizarea parchetului European in 2020.

In urma cu doua saptamani, Laura Codruta Kovesi a declarat intr-un interviu pentru Euronews ca "Parchetul European ar trebui operationalizat la sfarsirul anului 2020- inceptul anului 2021, dar procedura intarzie, intrucat Malta nu a propus niciun candidat eligibil".

Ea a precizat ca odata ce va fi operational, Parchetul European va investiga fraudele cu fonduri europene. "Vor fi dosare legate de persoane aflate in posturi-cheie, sau cu o putere economica mare. Vorbim de dosare cu prejudicii de peste 10 milioane de euro".

Kovesi, interviu pentru Politico despre anchetele Parchetului European: Vom avea la inceput mai mult de 3.000 de cazuri

Laura Codruta Kovesi acuza Malta ca blocheaza operationalizarea Parchetului European

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News