BOR este ingrijorata de numarul tinerilor care se drogheaza

Duminica, 29 Iunie 2008, ora 15:461435 citiri
BOR este ingrijorata de numarul tinerilor care se drogheaza

Numarul tinerilor care se drogheaza si, mai ales faptul ca varsta la care acestia se apuca sa consume stupefiante este din ce in ce mai mica, ingrijoreaza Biserica Ortodoxa Romana, a declarat purtatorul de cuvant al BOR, preotul Constantin Stoica.

"Din pacate, aceasta este o crunta realitate. Este o problema pe care incercam sa o rezolvam, pentru ca noi consideram ca niciodata nu este prea tarziu sa iesi din plasa acestui flagel extrem de periculos. Acesti tineri, care au cazut in patima drogurilor, trebuie indrumati spre calea cea dreapta, iar indemnul bisericii este sa mearga in comunitatile parohiale de care apartin, pentru ca acolo vor gasi cu adevarat sprijin", a spus parintele Stoica, citat de NewsIn.

Tinerii nu trebuie sa creada ca vor fi exclusi pentru ceea ce au facut, "ci dimpotriva. In biserica, ei pot gasi un refugiu. Nu trebuie sa se simta izolati, ci ajutati sa iasa din acest impas, aceasta fiind practic reteta care se practica cu succes in intreaga lume", a mentionat purtatorul de cuvant al BOR.

Biserica a dezvoltat si un program de educatie si prevenire a consumului de droguri, dar si al traficului de droguri, impreuna cu Agentia Nationala Antdrog, prin intermediul caruia preotii vorbesc enoriasilor pe langa celelalte pericole si despre cel reprezentat de droguri.

Reamintim ca aproximativ 300.000 de romani au consumat droguri de-a lungul vietii.

Copiii sunt familiarizati inca de la varsta de 11 ani, cu consumul de cannabis, iar de la 14 ani, cu cel de ecstasy, potrivit unui studiu al CURS, privind prevalenta consumului de droguri in Romania pe 2007, prezentat de Agentia Nationala Antidrog (ANA).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News