Procurorul-sef al DNA s-a intalnit cu o delegatie a Ambasadei SUA la Bucuresti. Coruptia a fost principala tema abordata

Joi, 18 Februarie 2021, ora 12:322458 citiri
Procurorul-sef al DNA s-a intalnit cu o delegatie a Ambasadei SUA la Bucuresti. Coruptia a fost principala tema abordata
Crin-Nicu Bologa, procurorul sef al DNA FOTO Jurnalul.ro

Crin Bologa, procurorul-sef al DNA, s-a intalnit cu o delegatie a Ambasadei SUA la Bucuresti. Tema principala a fost coruptia si rolul pe care il are DNA in combaterea acestui fenomen in Romania.

In plus, s-a discutat despre activitati de training, astfel incat sa existe un schimb de experienta intre procurorii romani si cei americani, programul fiind condus de Jessica Kim, consilier rezident pentru Romania si Bulgaria al SUA.

"Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), domnul Crin Nicu Bologa, a avut marti 16 februarie 2021, o intalnire, la sediul institutiei, cu o delegatie a Ambasadei SUA la Bucuresti din care au facut parte domnul David Muniz, Insarcinatul cu Afaceri ad interim al SUA, doamna Jessica Kim, procuror, consilier rezident pentru Romania si Bulgaria al SUA pe tema anticoruptie si doamna Bianca Menendez, consilier politic al Ambasadei SUA.

In cadrul intalnirii s-au purtat discutii privind lupta impotriva coruptiei si rolul DNA in combaterea acestui fenomen in Romania.

A fost subliniata importanta activitatilor de training si schimb de experienta cu procurorii si investigatorii americani la care personalul operativ al DNA a participat in cadrul programului condus de doamna Jessica Kim si a altor programe derulate cu sprijinul expertilor americani. De asemenea, s-a prevazut continuarea acestor forme de cooperare bilaterala in urmatoarea perioada, avand ca scop consolidarea pe mai departe a capacitatii institutionale a DNA de a-si indeplini rolul prevazut de lege", se arata in comunicatul DNA.

Mai puteti citi: