Bolile de care a suferit, de-a lungul anilor, tatal printului Charles. Printul Philip s-a retras din viata publica in 2017

Vineri, 09 Aprilie 2021, ora 14:45 3847 citiri
Este doliu national in Marea Britanie/Hepta

Printul Philip, ducele de Edinburgh, a murit la 99 de ani, dupa ce a fost spitalizat in mai multe randuri. Sotul Reginei Angliei a suferit de diverse patologii de-a lungul anilor.

In martie 2021, printul Philip a fost externat, la o luna dupa internare pentru o infectie, apoi o interventie cardiaca.

Printul Consort, care ar fi implinit 100 de ani pe 10 iunie, a fost internat patru zile in decembrie 2019 pentru a fi tinut sub supraveghere si pentru tratamentul unei afectiuni anterioare. A fost externat in Ajunul Craciunului si dus la Sandringham pentru sarbatorile petrecute impreuna cu regina.

El a fost tratat si de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire in decembrie 2011. Printul a mai fost internat si pentru o infectie la vezica in iunie 2012, cand a fost nevoit sa lipseasca de la Jubileul de diamant al reginei. In anii urmatori, a fost tratat pentru probleme abdominale si de auz.

Toate aceste probleme medicale au dus si la retragerea sa din viata publica in 2017.

Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc in luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei printilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

In ianuarie 2019, el a scapat fara sa fie ranit dupa ce a provocat un accident de masina in care au fost ranite doua persoane, in apropiere de proprietatea de la Sandringham, in Norfolk. Dupa incident, a renuntat la permisul de conducere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News