Bogdan Aurescu: Scutul antiracheta de la Deveselu nu afecteaza populatia si mediul

Marti, 03 Mai 2011, ora 14:28 2205 citiri
Foto:Antena 3

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, intr-o conferinta de presa de la Deveselu, locul instalarii sistemului american antiracheta, ca acesta nu va pune in pericol si nu va afecta vietile oamenilor care traiesc acolo.

"Scutul e fara impact asupra mediului, populatiei, culturilor agricole, respecta standardele de mediu si protectia populatiei. Populatia poate sa traiasca si sa munceasca normal", a spus Aurescu intr-o conferinta de presa tinuta alaturi de subsecretarul de stat al SUA, Ellen Tauscher.

"Vreau sa reiterez ca aceasta alegere contribuie la cresterea securitatii Romaniei, va contribui la consolidarea relatiei bilaterale (n.r -cu SUA) si la substantierea parteneriatului strategic. Obiectivul e sa sporeasca securitatea SUA si a teritoriului Romaniei. Sistemul e strict defensiv, care are un important rol de descurajare", a adaugat el.

Aurescu a spus ca a vorbit si cu primarii localitatilor din zona, despre care spune ca vor contribui si ei la securitatea NATO.

"Am discutat cu primarii localitatilor din zona, i-am felicitat pentru contributia pe care domeniile lor le vor avea incepand din acest moment la securitatea Romaniei si a NATO", a spus secretarul de stat.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat marti ca scutul american antiracheta din Romania va fi amplasat in localitatea Deveselu din judetul Olt.

Traian Basescu: Scutul antiracheta va fi in jduetul Olt, la Deveselu

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii