Bogati plimbati cu ambulanta inafara tarii? Alis Grasu: Niciodata in viata mea nu am primit niciun leu de la nimeni!

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 18:36
5643 citiri
Bogati plimbati cu ambulanta inafara tarii? Alis Grasu: Niciodata in viata mea nu am primit niciun leu de la nimeni!
Foto: Facebook/Rodica Alis Grasu

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu, sustine ca niciodata nu a luat bani de la vreun pacient pentru ca acesta sa fie transportat preferential in tara sau in strainatate.

"Niciodata in viata mea nu am primit niciun leu de la nimeni si asta poate spune oricine si chiar cei care au beneficiat de aceste transporturi. 99% din ei cred ca nici nu m-au vazut la fata decat la televizor.

(...) De data aceasta, domnul Catalin Tolontan face o acuzatie foarte grava pe care nu o va putea proba niciodata, nici in fata lui Dumnezeu, nici in fata instantelor statului - aceea ca eu vreodata in viata mea am luat vreun ban de la vreun pacient pentru a fi transportat in tara sau in strainatate.

Este o acuzatie foarte grava si impardonabila, pe care toti cei care ma cunosc nu o vor aproba. Toti stiu ca sunt unul dintre oamenii caruia ii pasa de pacienti si care condamna foarte tare orice fel de folos material obtinut necuvenit de pe urma pacientilor", a afirmat medicul, la Digi24.

Anchete peste anchete la Ambulanta

Alis Grasu a precizat ca va fi facuta o ancheta impreuna cu Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta pentru a se lamuri ce documente au stat la baza fiecaruia dintre transporturile de pacienti facute in afara tarii.

"O sa facem o ancheta, sa ne lamurim fiecare din aceste transporturi ce documente are in spate, exact cine l-a cerut, cand s-a cerut si vom face o cercetare impreuna cu Ministerul Sanatatii, cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta, pentru ca eu stiu ca fiecare transport in parte a fost un caz bine justificat medical", a spus Grasu.

Managerul de la Ambulanta a precizat ca un numar de 15 transporturi cu pacienti au fost facute in ultimii patru ani in afara tarii si din afara tarii cu ambulantele serviciului, iar toate acestea erau cazuri grave.

"Vorbim de 15 astfel de solicitari pe parcursul ultimilor 4 ani. Toate au fost cazuri grave, foarte grave sau care impuneau transportul asistat pentru repatriere. Nu sunt decat cateva cazuri cele care au fost pentru tratament si totdeauna cu acordul Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, restul sau marea majoritate au fost repatrieri ale unor persoane care se aflau la tratamente in strainatate si erau in stare foarte grava, care au suferit accidente in strainatate sau care au suferit afectiuni acute in urma carora nu au mai putut sa revina in tara si au trebuit repatriati.

Transporturile in proportia cea mai mare, de 90%, vin fie de la MAE catre MS si de la MS catre noi, iar in ultimii ani exista o prevedere legislativa prin care DSU aproba orice astfel de transport.

Dupa ce se primeste solicitarea la Serviciul de Ambulanta, se trimite spre aprobare DSU. (...) In momentul in care ajung la noi cererile cu diagnostic, cu solicitarea de repatriere sau de transport, cu avizele de la MAE si apoi de la MAI, de la DSU, noi nu analizam starea materiala a persoanei respective. Ma uimeste total ce imi spuneti, niciodata nu am cunostinta despre acest lucru, nici pozitia sociala a acestor persoane", a sustinut medicul.

Alis Grasu a precizat ca nicio salvare, nicio ambulanta nu poate parasi teritoriul Romaniei fara autorizatie si fara toate documentele necesare de drum.

"Nu cred ca sunt cazuri asa cum spune domnul Tolontan pentru ca cinci dintre ele imi aduc aminte erau copii cu o situatie materiala foarte precara, un sportiv care a si decedat, care a mers la Szeged si care avea o situatie foarte grea, un calugar pe care l-am adus de la Salonic si costurile de drum le-a suportat domnul Becali", a mai afirmat Alis Grasu.

Amintim ca mai multi medici si soferi de ambulanta din Bucuresti sustin ca exista cazuri in care anumiti oameni cu influenta sunt transportati cu salvarea in strainatate, fara sa fie urgente sau cazuri sociale, iar acest lucru este ilegal.

Acuzatiile au fost publicate de jurnalistul Catalin Tolontan pe site-ul sau.

In acelasi timp, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, se desfasoara mai multe anchete in legatura cu felul cum s-a intervenit in noaptea mortii lui Ioan Gyuri Pascu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ambulanta Bucuresti ancheta transport extern , #ambulanta
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Bogati plimbati cu ambulanta inafara tarii? Alis Grasu: Niciodata