Boc si Berceanu inaugureaza lucrarile la Centura Lugoj

Sambata, 21 August 2010, ora 11:162302 citiri

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, si premierul Emil Boc inspecteaza, sambata, lucrarile de constructie a variantei de ocolire a municipiului Lugoj (sectiune a Coridorului IV Transeuropean), care va fi deschisa traficului rutier, informeaza MTI.

Parte a proiectului finantat de Uniunea Europeana "Varianta de ocolire Lugoj" , contractul de lucrari a avut ca obiectiv constructia, in partea de est a localitatii, a unei variante de ocolire cu doua benzi, avand lungimea de 9,6 km.

Contractul de executie lucrari are o valoare totala de 24,31 milioane euro, din care 18 milioane euro reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene, prin Facilitatea ex-ISPA, diferenta fiind acoperita de la bugetul de stat. Perioada de garantie este de 24 de luni.

Lucrarile au fost executate de JV Monte Adriano Engenharia e Construcao S.A. - Sociedade de Construcoes Soares da Costa S.A., proiectarea a fost asigurata de S.C. IPTANA S.A. iar consultantul lucrarilor a fost INOCSA Ingenieria S.L.

Beneficiarul final al proiectului este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - CNADNR, institutie aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News