Boc a convocat o videoconferinta cu prefectii pe tema inundatiilor

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 10:19
1336 citiri
Boc a convocat o videoconferinta cu prefectii pe tema inundatiilor

Premierul Emil Boc a convocat miercuri la ora 15:00 o videoconferinta la Palatul Victoria cu prefectii pe tema inundatiilor.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, 32 de localitati din zece judete ale tarii au fost afectate de inundatii si furtuni in ultimele doua zile, fiind afectate terenuri agricole, institutii publice, drumuri, poduri, portiuni de cale ferata si gospodarii.

Este vorba de localitati de pe raza a zece judete (Alba, Arad, Bihor, Cluj, Mehedinti, Mures, Neamt, Salaj, Suceava si Timis).

Ministerul Mediului si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, si Administratiile Bazinale de Ape au emis marti avertizare de cod portocaliu si galben de inundatii pe mai multe rauri din Romania incepand de marti, de la ora 12.00, pana joi, la ora 16.00.

Hidrologii avertizeaza ca in acest interval vor fi scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie si inundatie.

Bazinele hidrografice afectate sunt Somesul Mic, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Jiu, Olt inferior, Arges si Prahova.

Dunarea a depasit cu 20 de centimetri cota de inundatie, in Braila, indreptandu-se acum spre cota de pericol, de 660 de centimetri.

Probleme sunt si la Galati, unde Dunarea a depasit cota de inundatii. Nivelul fluviului a ajuns, marti dimineata, la 601 centimetri, cu un centimetru peste cota de inundatie. Situatia a devenit alarmanta si, conform prognozei hidrologilor, viitura va ajunge la Galati peste doua zile.

Din cauza avertizarii de Cod Galben de ploi care afecteaza judetele vecine, este asteptata, in perioada urmatoare, o crestere semnificativa a debitelor raurilor Siret si Buzau.

A.I

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Boc videoconferinta Victoria, #Boc prefecti inundatii, #Boc inundatii videoconferinta , #inundatii
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
boc, sa le atragi la pedelacii din teritoriu sa fure mai putin