Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > eveniment
A   A   A

Biserica Sf. Gheorghe-Nou - iluminata in rosu in Ziua de constientizare a violentelor impotriva crestinilor

Biserica Sf. Gheorghe-Nou - iluminata in rosu in Ziua de constientizare a violentelor impotriva crestinilor
Foto: Facebook/ Biserica Sfantul Gheorghe Nou, Bucuresti Kilometrul Zero
Biserica Sfantul Gheorghe-Nou din centrul Capitalei se alatura cladirilor iluminate in rosu, pe 16 august, de Ziua nationala pentru comemorarea martirilor Brancoveni si de constientizare a violentelor impotriva crestinilor.

"Am primit cu multa bucurie decizia Parlamentului si aprobarea pe care a dat-o presedintele Romaniei. Fiecare roman are datoria de a-si cunoaste istoria si pe cele mai reprezentative figuri ale istoriei nationale, cu atat mai mult cu cat este vorba despre Sfintii Martiri Brancoveni", a afirmat parohul bisericii, parintele Emil-Nedelea Caramizaru, potrivit basilica.ro.

El a amintit ca in 2014, Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni in Patriarhia Romana, au avut loc mai multe manifestari in contextul implinirii a 300 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni. Printre acestea, in perioada 12 - 15 mai, la solicitarea Patriarhiei Romane, s-a numarat realizarea unei cercetari arheologice a mormantului domnitorului. Sfintele moaste au fost asezate apoi, dupa o randuiala speciala, intr-o racla confectionata la atelierele Patriarhiei.
Potrivit sursei citate, in data de 16 august vor avea loc diverse manifestari publice "in semn de constientizare a violentelor si persecutiilor la care au fost si sunt supusi si astazi crestinii in lume". Astfel, intre orele 20,00 - 24,00, vor fi iluminate in rosu: Parlamentul, Guvernul, Arcul de Triumf din Bucuresti, Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, Biserica Sfantul Gheorghe-Nou, sediile autoritatilor publice centrale si locale.

Initiata de deputatul Daniel Gheorghe, legea care prevede ca 16 august sa fie declarata drept Ziua nationala pentru comemorarea martirilor Brancoveni si de constientizare a violentelor impotriva crestinilor a fost promulgata in 16 iulie de presedintele Klaus Iohannis.
Biserica Sfantul Gheorghe-Nou este ctitorita si ocrotita de Sfantul Domnitor Constantin Brancoveanu, ale carui moaste se afla de 300 de ani in acest lacas de cult.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 01 August 2020, ora 07:02

 Articol citit de 789 ori

Citeste si: