Bill Gates, despre un potential vaccin contra COVID-19: "In 2021 vom putea depasi boala, cel putin in tarile bogate"

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 14:29
3279 citiri
Bill Gates, despre un potential vaccin contra COVID-19: "In 2021 vom putea depasi boala, cel putin in tarile bogate"
Foto: Facebook/Bill Gates

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, foarte implicat in lupta contra pandemiei de COVID-19 prin intermediul Fundatiei Bill si Melinda Gates, are incredere in aparitia, "la inceputul anului viitor", a unui vaccin impotriva noului coronavirus, insa se teme ca tarile in curs de dezvoltare nu vor putea beneficia foarte rapid de el.

El a avertizat marti, la postul francez RTL, cu privire la riscurile colaterale ale pandemiei in tarile cele mai sarace, avand in vedere o "cadere libera" a ratei vaccinarii impotriva altor maladii, precum rujeola sau diareea.

"Este o tragedie, este cu adevarat regretabil ca nu ne-am putut pregati de aceasta pandemie", apreciaza Bill Gates, adaugand ca "toata lumea se grabeste acum sa puna in circulatie vaccinuri, dar am fi putut sa fim mai bine pregatiti".

Fondatorul Microsoft spera ca "tratamentele sa apara foarte rapid", mai ales un vaccin "la inceputul anului viitor".

"In 2021 vom putea depasi boala cel putin in tarile bogate", apreciaza el.

"Exista un anumit numar de vaccinuri in curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucreaza in acelati timp la acelasi vaccin", afirma el.

Insa Bill Gates doreste ca "vaccinul sa fie al tuturor, nu doar al tarilor bogate".

"Emmanuel Macron a spus ca Franta va da dovada de generozitate in fata crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru sa se intample la scara planetei", indeamna el.

Bill Gates a prezentat, in linii mari, "goalkeeper"-ii fundatiei sale, bilantul in date al activitatii acesteia in domeniul sanatatii in tarile aflate in curs de dezvoltare.

"De ani de zile, rata mortalitatii infantile si malnutritia scad" in tarile sarace, a explicat el.

Insa, anul acesta, "perturbarea economiei, a sistemului sanatatii si educatiei" din aceste tari a provocat "pagube cu mult mai rele decat epidemia insasi", a adaugat el, dand ca exemplu continentul african.

"In Africa sunt mai putini oameni care se vaccineaza impotriva pneumoniei, diareei sau rujeolei, iar aceste boli castiga teren anul acesta", a subliniat el.

Potrivit datelor ale, nivelul vaccinarii in Africa a scazut de la 81 la 74% anul acesta, iar "toate progresele din ultimii 25 de ani au fost sterse".

Intrebat despre numeroasele "fake news" care infloresc pe retele de socializare si care-l desemneaza drept creatorul covid-19, Bill Gates a explicat ca "provoaca frica ca un asemenea zvon sa ajunga pana pe retele de socializare si sa deformeze adevarul".

"Noi muncim sa salvam vieti", a subliniat el, adaugand ca "n-ar trebui ca un asemenea zvon sa impiedice oamenii sa poarte masca sau sa se vaccineze".

Bill Gates a evocat de asemenea profitul-record al gigantilor tehnologiei in timpul pandemiei covid-19 si a apreciat ca politicile fiscale ale Statelor Unite sunt prea slabe si ca Washingtonul ar putea "corecta anumite inegalitati" care se consolideaza.

"Inegalitati imense au fost exacerbate de covid-19", a conchis el. "Copii nu mai vor sa se duca la scoala, iar angajati la munca, arunci cand altii muncesc de la distanta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Bill Gates, #vaccin, #Covid 19 , #coronavirus