Bilanțul negru al unei zile de marți pe drumurile din România. 11 oameni au murit în accidente rutiere

Miercuri, 04 August 2021, ora 13:372341 citiri
Bilanțul negru al unei zile de marți pe drumurile din România. 11 oameni au murit în accidente rutiere
11 oameni au murit marti 3 august pe străzile din România FOTO Opinia Timișoarei

Pompierii și echipajele de descarcerare din cadrul ISU au fost solicitate să intervină doar în cursul zilei de marți 3 august în cazul a zece accidente rutiere grave. Nu mai puțin de 11 persoane și-au pierdut viața (3 persoane în Timișoara, 2 persoane în Brașov, 2 persoane în Gorj, 2 persoane în Ilfov și 2 persoane în Arad).

Una dintre intervențiile soldate cu victime a avut loc în județul Giurgiu, unde pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs între un autoturism și un autocamion, pe A1, km 26, pe sensul de mers Pitești – București. Salvatorii s-au deplasat la locul evenimentului unde au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat 6 victime. Din cauza impactului puternic, 2 persoane și-au pierdut viața pe loc, celelalte 4 persoane implicate în evenimentul rutier, după acordarea asistenței medicale de urgență, au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.

O altă misiune similară a avut loc în judetul Timiș, unde salvatorii au intervenit la un accident rutier, produs între un autotren și 4 autoturisme, pe DJ 592, pe raza localității Albina. Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că în urma accidentului rutier șapte persoane au fost rănite. Trei dintre acestea și-au pierdut viața, două persoane au fost asistate medical la fața locului, iar alte două persoane au fost transportate la spital.

De asemenea, tot în cursul zilei de marți, 3 august pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care a fost implicate un tir și un autoturism. De urgență s-au deplasat la locul accidentului două echipaje de descarcerare, care au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat 3 victime. În ciuda eforturilor depuse de pompieri două persoane și-au pierdut viața din cauza leziunilor suferite, iar cea de-a 3 victimă a fost transportată la spital.

În afara acestor situații, în ultimele 24 de ore, 1.266 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (278 cazuri), urmată de județele Constanța (81 cazuri), Mureș (54 cazuri) și Cluj (51 cazuri). Totodată, colegii noștri au acționat și pentru stingerea a 174 de incendii, precum și pentru gestionarea a 209 misiuni de protecție a comunităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 13 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (3), Brașov (2), Harghita (3) și Mureș (5); 1 mesaj privind fenomenele meteorologice periculoase, în județul Bacău.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News