Bilant de final de an: Zeci de sefi de judete au probleme cu legea. Cine sunt si de ce sunt acuzati

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 15:50
6423 citiri
Bilant de final de an: Zeci de sefi de judete au probleme cu legea. Cine sunt si de ce sunt acuzati
Foto: Ziare.com

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin, un apropiat al liderului senatorilor PSD Ilie Sarbu, este ultimul nume trecut pe lista celor peste 30 de sefi de judet anchetati sau arestati preventiv pentru fapte de coruptie.

Bojin a fost adus cu mascatii la DNA, in urma perchezitiilor efectuate miercuri dimineata, la fel ca si alti presedinti sau vicepresedinti de Consilii Judetene dusi cu duba pentru a fi audiati de procurori.

Perchezitii DNA in Bucuresti si 11 judete: Contracte suspecte la CFR Calatori si CJ Timis

El mai este urmarit penal intr-un dosar privind concesionarea unor balti de pescuit catre o firma la care au fost asociati membri ai familiei sale. De asemenea, ANI il suspecteaza pe Bojin ca s-a aflat in incompatibilitate si nu poate justifica sume mari de bani, conform declaratiei sale de avere.

Arges

Fostul presedinte al CJ Arges Constantin Nicolescu, lider marcant al PSD, a fost fortat sa demisioneze in luna martie dupa ce a fost declarat incompatibil de ANI. In prezent, Nicolescu e urmarit penal impreuna cu un deputat si 43 de primari fiind acuzat de folosirea influentei si autoritatii pentru obtinerea de foloase necuvenite.

Nicolescu a mai fost trimis in judecata in februarie 2013 pentru fraude cu fonduri europene, iar intr-un alt dosar in care a fost trimis in judecata pentru fraude cu fonduri Phare a fost condamnat in prima instanta la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Constantin Nicolescu, condamnat la 9 ani si jumatate de inchisoare

Bacau

Presedintele CJ Bacau, Dragos Benea (PSD) este anchetat de procurorii DNA pentru fapte de coruptie comise intre 2005 si 2012. In aceasta vara s-au facut perchezitii la sediul CJ Bacau, prilej cu care Benea a fost audiat.

Bihor

Vicepresedintele CJ Bihor Alexandru Kiss (UDMR) este urmarit penal de DNA pentru luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, fiind acuzat ca impreuna cu mai multi oameni de afaceri a prejudiciat consiliul judetean cu aproape 8,6 milioane de euro.

Bistrita-Nasaud

Vicepresedintele CJ Alexandru Pugna (PSD) are un dosar de coruptie deschis la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud.

Botosani

Presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu (PNL), a fost condamnat in 2014 la sase luni de inchisoare cu suspendare intr-un dosar in care a fost acuzat de fals si uz de fals. Instanta urmeaza sa judece apelul in acesta luna.

Brasov

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), se afla in arest preventiv fiind acuzat de luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu intr-un dosar in care prejudiciul se ridica la cateva zeci de milioane de lei. In acelasi dosar mai sunt suspectati si vicepresedintele CJ Brasov Mihai Lucian Pascu (PC), dar si deputatul Ion Dinita (PC).

Aristotel Cancescu ramane in arest preventiv

Conform declaratiei sale de avere, Aristotel Cancescu este unul dintre cei mai bogati presedinti de Consilii Judetene din Romania.

Braila

Presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu (PSD) a fost revocat din functie dupa ce ANI a constatat ca s-a aflat in conflict de interese, insa a contestat decizia si asteapta hotararea instantei.

Bunea Stancu nu se lasa indepartat fara lupta: A contestat revocarea din functie

Bunea Stancu este trimis in judecata de DNA intr-un dosar in care este acuzat ca impreuna cu omul de afaceri Ioan Niculae ar fi finantat ilegal campania lui Mircea Geoana din 2009. De asemenea, el mai e cercetat intr-un dosar legat de atribuirea de CJ a unor contracte catre firme de casa.

Totodata, vicepresedintele CJ Braila Florin Mija (PSD) a fost pus sub acuzare si arestat la domiciliu timp de doua luni ila fel ca si Bunea Stancu, pentru abuz in serviciu, iar ANI a constatat ca s-a aflat in conflict de interese.

Cluj

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), a demisionat in octombrie 2014 dupa ce a fost arestat preventiv pentru fapte de coruptie, fiind trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, fals in inscrisuri si complicitate la spalare de bani.

De asemenea, Uioreanu a fost trimis in judecata pentru ca a beneficiat de informatii care nu erau destinate publicitatii primite de la un subofiter SRI.

Melescanu, mentionat in dosarul lui Uioreanu. Trebuia sa intervina pentru "cartita" din SRI

Constanta

Presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu (PSD) se afla in prezent sub control judiciar dupa ce a fost arestat preventiv in doua din cele patru dosare deschise pe numele sau.

El a ajuns in spatele gratiilor fiind acuzat de abuz in serviciu, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat impotriva intereselor CJ Constanta, prejudiciind consiliul cu 30 de milioane de lei si statul cu peste un milion de lei.

El mai este cercetat pentru abuz in serviciu, atribuire nelegala de terenuri, luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Nicusor Constantinescu poate sa revina la sefia CJ Constanta, dar nu are voie sa ia contact cu angajatii

Dambovita

Presedintele CJ Dambovita, Adrian Tutuianu (PSD), este cercetat de DNA pentru trafic de influenta intr-un dosar deschis in urma alegerilor locale din 2012 si este urmarit penal pentru abuz in serviciu.

Seful CJ Dambovita, cercetat penal, se retrage din Consiliul National de Integritate

Dolj

Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa (PSD), este urmarit penal pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, intr-un dosar in care prejudiciul este estimat la 2 milioane euro. Si vicepresedintele CJ Cristinel Iovan (PSD) este acuzat in acelasi dosar.

Giurgiu

Vicepresedintele CJ Cristian Marciu (PSD) a fost declarat incompatibil de ANI, dar este in functie si la ora actuala.

Haghita

Presedintele CJ Harghita Borboly Csaba (UDMR) a fost trimis in judecata de DNA in 2013 sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz in serviciu contra intereselor, fals intelectual si denuntare calomnioasa. Procurorii au constatat ca prin incheierea unor contracte cu firme de contructii a fost prejudiciat CJ cu peste 1 milion de euro.

Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, cercetat in libertate (Video)

Hunedoara

Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot (PNL) si vicepresedintele Tiberiu Balint (PNL) sunt arestati la domiciliu intr-un dosar in care sunt acuzati de trafic de influenta, luare de mita, fals in inscrisuri sau spalare de bani, prejudiciul adus CJ ridicandu-se la peste jumatate de milion de lei.

De asemenea, Molot a fost declarat de ANI in incompatibilitate pentru perioada 2008-2009.

Coruptie la CJ Hunedoara: Presedintele si vicepresedintele, in arest la domiciliu

Ialomita

Presedintele CJ, Vasile Silvian Ciuperca (PSD), este acuzat de DNA ca ar fi concesionat fraudulos pentru 35 de ani un teren agricol prejudiciind CJ cu cira 200.000 anual si este cercetat intr-un dosar deschis dupa falimentarea fabricii din Tandarei.

La randul sau, vicepresedintele Stefan Musoiu (PSD) a fost declarat incompatibil de ANI dupa ce a incheiat contracte cu firmele sotiei sale, raportul ramanand definitiv ca urmare a deciziei Curtii Supreme.

Mehedinti

Presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu (PSD) este cercetat in arest la domiciliu intr-un dosar in care procurorii l-au acuzat de trafic de influenta facut in cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, dare de mita, trafic de influenta, permiterea accesului la informatii nedestinate publicitatii. El ar fi intervenit in favoarea sefului IPJ Mehedinti, care i-ar fi promis ca il scape de dosarul de incompatibilitate.

Duicu, la iesirea din arest: O perioada foarte urata, nu vreau sa mi-o amintesc in viata mea (Video)

Neamt

Fostul presedinte Culita Tarata (UNPR), care a incetat din viata in luna noiembrie, era anchetat de DNA pentru modul in care a intrat in posesia unor terenuri din Insula Mare a Brailei si intr-un alt dosar in care era anchetat pentru frauda cu fonduri europene si alte fapte de coruptie.

Olt

Presedintele CJ Olt, Paul Stanescu (PSD), este anchetat pentru fraude comise la referendumul din 2012 si pentru acordarea unui ajutor financiar echipei de fotbal Aluminiu Alro Slatina. Vicepresedintele Marius Oprescu (PSD) a fost urmarit penal pentru cinci infractiuni, intre care ucidere din culpa.

Prahova

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma (PSD), a fost retinut in luna februarie de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu, fiind acuzat ca a primit 1 milion de euro pentru acordarea unor contracte in mod preferential. In acelasi dosar fiul lui, Mircea Cosma (deputat PSD) este acuzat de trafic de influenta.

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar - Update

Satu Mare

Vicepresedintele CJ Satu Mare Mircea Govor (PSD) este cercetat de DNA dupa ce in mass-media au aparut intregistrari din timpul unei sedinte de partid in care ii ameninta pe sefii de deconcentrate si directorii de scoli ca raman fara fonduri daca nu ii aduc voturi lui Victor Ponta.

Inregistrare halucinanta dintr-o sedinta PSD - Popi, preotese, profesori sau postasi amenintati: Stati si muriti, asta e viata!

Sibiu

Presedintele CJ, Ioan Cindrea (PSD) a fost acuzat de conflict de interese pentru perioada in care si-a angajat sotia la biroul de parlamentar, dar a castigat la Curtea Suprema, Ulterior a fost trimis in judecata pentru conflict de interese.

Suceava

Vicepresedintele CJ Suceava, Ilie Nita (PNL) este urmarit penal din 2010 pentru emiterea de cecuri fara acoperire.

Valcea

Fostul presedinte Ion Cilea (PSD), care a incetat din viata la data de 3 decembrie, era cercetat de DNA in dosarul frauda la referendum.

Vrancea

Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan (PSD), a fost trimis in judecata in 2008 pentru mai multe fapte de coruptie printre care abuz in serviciu, fals si uz de fals. Conform presei, la data de 4 decembrie dosarul a fost amanat pentru a 33-a oara.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#presedinti consilii judetene dosare, #presedinti vicepresedinti Consilii Judetene DNA , #justitie