Berceanu vrea ca angajatii CFR sa doneze din salarii pentru infrastructura

Marti, 13 Iulie 2010, ora 11:452980 citiri
Berceanu vrea ca angajatii CFR sa doneze din salarii pentru infrastructura

Radu Berceanu, ministrul TRansporturilor, le-a propus sindicalistilor din CFR, sa doneze 1% din salarii pentru refacerea infrastructurii. Sindicalistii insa, resping propunerea Berceanu si recomanda salariatilor ca, daca vor sa renunte la unu la suta din salarii, sa doneze banii angajatilor CFR afectati de inundatii.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat marti ca ministrul Transporturilor a adresat directorilor de la caile ferate o nota prin care facea presiuni pentru a colecta venituri necesare refacerii infrastructurii feroviare distruse de inundatii.

"Noi ne-am intalnit cu acesti directori pe 6 iulie si am respins aceasta masura, recomandand salariatilor care vor sa doneze un procent din salariul lor, sa o faca pentru colegii afectati de inundatii din Moldova", a precizat Mantescu, citat de Mediafax.

Potrivit liderului sindical, nu au fost semnalate presiuni asupra angajatilor pentru a dona acesti bani.

Iulian Mantescu a mai spus ca daca toti salariatii ar dona un procent din salariul lor, oricum nu s-ar strange bani pentru reparatiile podurilor si cailor ferate distruse de ape si ca aceste reparatii ar trebui facute cu bani din fondul de rezerva al Guvernului pentru calamitati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News