Berceanu a dispus controale la toate spitalele CFR din tara (Video)

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 18:45
1611 citiri
Berceanu a dispus controale la toate spitalele CFR din tara (Video)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sambata, la Bailesti, judetul Dolj, ca a dispus efectuarea unor controale la toate cele 16 spitalele CFR din tara, transmite corespondentul NewsIn.

"Eu am avut semnale ca sunt unele nereguli. Pe partea asta cu spitalele CFR se ocupa secretarul general (al ministerului, n.r.), care mi-a semnalat ca sunt unele probleme. Urma chiar incepand de luni sa se faca un control, pentru ca, vedeti, de multe ori sunt semnale, care uneori se confirma, alteori nu. Din pacate, a intervenit aceasta chestiune. Semnalele noastre nu erau de natura medicala.

Noi nu facem decat sa ne ocupam de aceste spitale ale cailor ferate din punct de vedere administratiuv. Din punct de vedere medical, ele sunt subordonate Ministerului Sanatatii, ca orice spital. Eu ieri (vineri, nr.) am vorbit cu domnul ministru al Sanatatii. E deja acolo o ancheta, de data asta de natura medicala. Eu de luni am ordonat o ancheta nu numai la CF2, dar si la celelate spitale din sistemul CFR, in toata tara sunt 16 spitale, si aici la Craiova este unul", a declarat Berceanu.

Doua femei au fost transferate in stare foarte grava de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar in noaptea de marti spre miercuri, fiind internate la Terapie Intensiva. Cele doua femei fusesera supuse pe 19 aprilie unor interventii chirurgicale minore la sectia de ginecologie a CF2, in urma operatiilor starea celor doua paciente agravandu-se rapid.

Starea uneia dintre ele, prim-solista de la Teatrul National de Opereta, este intr-o usoara ameliorare, aceasta putand comunica sambata in scris cu medicii si familia, in schimb starea celei de-a doua paciente s-a agravat, medicii fiind sceptici cu privire la sansele acesteia, potrivit medicilor.

Ministerul Sanatatii a anuntat vineri ca datele din ancheta preliminara efectuata, vineri, la Spitalul CF2 din Capitala, indica posibilitatea unei infectii nosocomiale, care va putea fi confirmata sau infirmata odata cu obtinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

Directorul spitalului CF2, Constantin Tanase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor Radu Berceanu. Blocul operator al sectiei de ginecologie a fost inchis odata cu declansarea anchetei desfasurata de Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica si Ministerul Transporturilor.

Radu Berceanu s-a aflat sambata la Bailesti, unde a participat la un miting aviatic in memoria pilotul Petre Ivanovici, care a luptat in al doilea razboi mondial.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Berceanu controale spitale CFR , #spitale