Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: A fost flama deschisa la generatorul unitatii mobile

Duminica, 21 Februarie 2021, ora 23:28 4659 citiri

Zeci de echipe de interventie au ajuns, duminica seara, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala, unde ar fi izbucnit un incendiu la o unitate mobila ATI.

Managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, sustine ca cei sapte pacienti internati in acea unitate mobila vor fi transferati pe sectii din cadrul spitalului.

"A fost un incident care s-a petrecut la generatorul unitatii mobile, cu o flama deschisa, care a presupus mobilizarea intregii echipe de interventie. Pacientii sunt in afara oricarui pericol, nu a fost nici fum, nici flacara in interiorul unitatii mobile. Fiecare pacient este mutat in spital, pentru ca sunt locuri in interiorul spitalului. Pacientii acestia aveau nevoie de ventilatie non-invaziva. Personalul din unitatea mobila este un personal trainuit pentru asistenta pacientului critic. Sunt pacienti severi, care au risc de intubatie in orice moment si de aceea supravegherea lor s-a facut mai bine intr-o sectie cu personal trainuit pe terapie intensiva", a declarat managerul spitalului.

Un incendiu a fost anuntat duminica seara la sectia mobila ATI de la Institutul Marius Nasta, unde sunt internati sapte pacienti. Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum si zeci de echipaje de interventie se afla la unitatea medicala. Seful DSU, Raed Arafat, sustine ca nu a fost niciun incendiu duminica seara la Institutul Marius Nasta, desi o avertizare de incendiu a aparut de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
niculaeda
rank 5
@DUTTY'N*k*k*t* Rank user: x5 22.02.2021, 18:08
niculaeda
rank 5
DUTTY'N*k*k*t* Rank user: x5 22.02.2021, 18:09