Basescu vrea musai la TVR

Luni, 05 Noiembrie 2007, ora 17:54 1175 citiri

Seful statului ii cere presedintelui director general al TVR, Alexandru Sassu, sa ii respecte dreptul de a se adresa romanilor, "pe teme de interes public".

In plus, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de luni, sa trimita, marti, o adresa SRTV si Societatii Romane de Radiodifuziune prin care le cere sa ii comunice emisiunile referitoare la referendumul privind votul uninominal pe care le difuzeaza.

Gelu Trandafir si Ioan Onisei, membri ai CNA, au anuntat vineri, printr-un comunicat, ca televiziunea si radioul public nu trebuie sa astepte infiintarea vreunei comisii care sa stabileasca timpii de antena, dupa ce TVR a anuntat ca nu va difuza emisiuni despre referendum pana cand Parlamentul nu stabileste regulile pe care trebuie sa le urmeze.

TVR a solicitat, joi, Camerei Deputatilor, Senatului, CNA si Guvernului regulile pe care televiziunea publica trebuie sa le urmeze in cazul mediatizarii campaniei pentru referendum.

Parlamentarii au votat, acum o saptamana, o propunere a liderului deputatilor PRM, Lucian Bolcas, sustinuta de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, potrivit careia Parlamentul a amanat constituirea unei comisii care sa reglementeze timpii de antena pentru referendum pana cand seful statului va propune o data concreta pentru consultarea populara.

CNA a adoptat, in sedinta din data de 25 octombrie, Decizia 897 prin care reglementeaza modul in care se va desfasura campania pentru referendumul referitor la votul uninominal in mediul audiovizual.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News