Basescu, Ponta si Coldea vor fi audiati in Comisia de Control SRI in scandalul Ghita

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 15:53
4144 citiri
Basescu, Ponta si Coldea vor fi audiati in Comisia de Control SRI in scandalul Ghita
Foto: Realitatea TV

Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, in prezent senator PMP, si fostul premier Victor Ponta, actualmente deputat PSD, vor fi audiati in comisia parlamentara de control SRI dupa afirmatiile extrem de grave facute de Sebastian Ghita in inregistrarile difuzate de postul sau, Romania TV.

Senatorul Adrian Tutuianu (PSD), presedintele Comisiei parlamentare de Control SRI, a anuntat vineri ca toti membrii au cazut de acord ca sa se continue discutiile pe tema cazului Ghita-Coldea, subiect care a fost abordat si saptamana trecuta, cand a fost invitat la discutii pe aceasta tema directorul SRI, Eduard Hellvig.

Senatorul PSD a afirmat ca, pe langa Traian Basescu si Victor Ponta, ar putea fi invitate la audieri si "alte persoane care ne pot da informatii utile".

"Toti membrii Comisiei au fost de acord ca este necesara audierea", a subliniat presedintele Comisiei, precizand ca vor fi chemati inclusiv generalii Elena Istode si Florian Coldea, implicati in scandalul de presa.

Rugat sa dea mai multe detalii, presedintele Comisiei de Control SRI a reamintit ca a fost data publicitatii o inregistrare in care "fostul presedinte Traian Basescu face referire inclusiv la activitatea SRI si la eventuala prezenta a generalului Coldea in momente in care s-au decis complete de judecata", prin urmare Comisia vrea sa vada "in ce masura sunt adevarate" informatiile.

In ceea ce il priveste pe Victor Ponta, acesta "a facut afirmatia publica ca doreste sa fie audiat", dupa ce in inregistrarile cu Sebastian Ghita "exista informatia ca proiectul autostrazii Comarnic-Brasov nu a fost derulat din cauza presiunilor facute de generalul Coldea asupra decidentilor, amenintandu-i cu puscaria".

"E normal sa ne clarificam", a punctat Adrian Tutuianu.

Audieri si pe alte subiecte mentionate in presa

Adrian Tutuianu a mai subliniat faptul ca la Comisie se monitorizeaza "foarte atent ce spune presa despre SRI", iar din acest motiv s-a solicitat Curtii de Conturi sa puna la dispozitie o serie de rapoarte dupa ce in mass-media au aparut articole cu privire la anumite nereguli.

De asemenea, se va solicita Serviciului sa puna la dispozitie documente cu privire la achizitiile publice facute.

Alte subiecte care vor fi dezbatute in Comisie sunt legate tot de informatii aparute in presa, de data asta legate de ofiterii acoperiti.

"Am primit 15 memorii de la persoane fizice care solicita audieri in Comisia de Control si cateva sesizari de la asociatii, fundatii, de la societatea civila, precum si documentul de la Active Wacth si alte asociatii pe doua teme care sunt cunoscute: o sesizare care priveste accesarea de catre SRI a unor fonduri europene si cea de a doua, de la aceeasi fundatie, legata de prezenta in Justitie sau in presa a acoperitilor.

Ni s-a solicitat si dezbatere publica, va asigur ca tot in urmatoarele doua luni vom stabili cand o facem si in ce format", a declarat Tutuianu.

Citeste mai multe despre:

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Basescu Ponta Coldea audiati Ghita , #sri