Basescu, dupa raportul MCV: Daca n-ar fi fost nefericitii de Ponta si Antonescu, am fi fost in Schengen

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 17:21 7344 citiri
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a reactionat, dupa publicarea raportului MCV despre Romania, precizand ca daca nu erau "nefericitii" Victor Ponta si Crin Antonescu, tara noastra ar fi fost astazi in spatiul Schengen.

"Am citit atent raportul MCV. Este al treilea raport consecutiv care constata progresele justitiei (2013, 2014, 2015). Daca in 2012 n-ar fi existat nefericitii (de azi) Ponta si Antonescu sa aplice statului de drept o grea lovitura, astazi am fi fost la al saselea raport pozitiv pentru justitie, iar MCV-ul ar fi fost o amintire pentru Romania si spatiul Schengen o realitate pentru romani.

Chiar nu merge cu 'punct si de la capat'. Poate incercam cu 'continuitate' (vezi relatiile cu SUA, cu R.Moldova etc,etc) ", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Protestele #Colectiv care l-au dat jos pe Ponta apar in raportul MCV. Vezi laudele si criticile aduse Romaniei - document oficial

Noul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), publicat miercuri, lauda evolutiile luptei anticoruptie din Romania, insa, ca anul trecut, critica Parlamentul pentru franele puse in calea ofensivei Justitiei.

Mai mult, sprijinul public pentru lupta impotriva coruptiei a reprezentat un factor important in timpul amplelor proteste din noiembrie 2015, generate de tragedia din clubul Colectiv, care au dus la demisia premierului Victor Ponta, se mai arata in raportul Comisiei Europene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com