Un bărbat infectat COVID, găsit mort într-un șanț după ce a părăsit unitatea de Urgențe unde era internat

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 09:33
3664 citiri
Un bărbat infectat COVID, găsit mort într-un șanț după ce a părăsit unitatea de Urgențe unde era internat
Bărbatul a mers pe jos aproximativ 20 de kilometri FOTO Pixabay

Bărbatul a decedat într-un șanț de pe raza localității Solești, județul Vaslui, după ce în urmă cu câteva ore fugise din Spitalul Județean de Urgență.

Gheorghe Chilug de 64 de ani fusese confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, iar în data de 21 octombrie a fost internat în unitatea sanitară. Pentru că pe secții nu mai erau locuri, acesta a fost ținut în Unitatea de Primiri Urgențe, de unde, pe data de 23 octombrie, a plecat fără să anunțe cadrele medicale.

A pornit, pe jos, în drum spre casă, însă pe raza comunei Solești a căzut din picioare, într-un șanț. Trupul său a fost descoperit de câțiva săteni, care au sunat la 112. Echipajele medicale alocate la caz nu au mai putut face altceva decât să constate decesul bărbatului, polițiștii întocmind dosar penal pentru ucidere din culpă.

“Pacientul s-a prezentat în UPU în data de 21 octombrie și a rămas acolo pentru că nu mai aveam locuri nicăieri. El fusese internat pe secție, dar cu loc în Unitatea de Primiri Urgențe. Era Covid pozitiv. I s-a dat tratament în UPU. Pe data de 23 octombrie i s-a pus perfuzie în jurul orei 09:00, la ora 10:00, când au intrat asistentele, era acolo, la ora 11:00, când trebuia să i se administreze în continuare tratamentul, pacientul nu mai era. În acel moment s-a contactat poliția și s-a comunicat faptul că pacientul a dispărut din UPU”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

După ce a ieșit din spital, bărbatul a pornit în drum spre casă, deși starea lui de sănătate era destul de gravă. A mers pe jos aproximativ 20 de kilometri, până în comuna Solești, unde a căzut secerat din picioare. Trupul său a fost descoperit de câțiva săteni, care au alertat autoritățile. Echipajul SAJ Vaslui alocat la caz nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul.

Pe fir au intrat și polițiștii vasluieni, care au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. “Bărbatul decedat a fost găsit pe raza localității Solești, el având domiciliul în comuna Miclești. Persoana respectivă avea 64 de ani. Acesta nu avea leziuni. Trupul a fost transportat la Medicina Legală pentru efactuarea necropsiei. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă” a declarat Mihaela Manoliu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, citat de Vremea Nouă.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
Un ofițer rus din GRU a fost omorât în atentatul de lângă Moscova. Timur Miașnikov participase la războiul din Ucraina
Un ofițer rus din GRU a fost omorât în atentatul de lângă Moscova. Timur Miașnikov participase la războiul din Ucraina
Printre victimele atacului terorist de la complexul Crocus de lângă Moscova s-a numărat și un ofițer rus, Timur Miașnikov, ucis de terorişti, scrie canalul Mash Telegram, asociat cu forțele...
#barbat, #infectat cu covid 19, #mort, #sant, #Vaslui , #Val patru COVID