Partidă de vânătoare cu final tragic: Un bărbat a fost sfâșiat de urs într-o pădure din Neamț

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 17:56 6357 citiri
Un sătean a fost atacat de o ursoaică în aceeași zonă, cu 9 zile în urmă FOTO Pixabay

Un bărbat a fost atacat de urs în timpul unei partide de vânătoare de mistreți, duminică dimineața, pe 17 octombrie, într-o pădure din zona Gârcina, judeșul Neamț.

Vânătorul de 71 de ani a fost rănit foarte grav și a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ.

Acesta se afla la o partidă de vânătoare la mistreţi, care era organizată legal, pe un fond al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.

Din primele informații, se pare că bărbatul ar fi fost atacat de o femelă însoţită de doi pui. Acesta a suferit leziuni grave pe coapse, mâini şi picioare, fiindu-i sfâşită și pielea capului.

În urma atacului, vânătorul a reuşit să-l contacteze pe unul dintre cei care participau la partida de vânătoare, iar acesta a sunat la 112 și a cerut ajutor medical.

„Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, în urma unui incident care a avut loc astăzi 17 octombrie, cu ocazia unei partide de vânătoare.

Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din Gârcina, care participa la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza fondului cinegetic Cuejdi Almaş, gestionat de AJVPS Neamţ, ar fi fost atacat de un urs“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În urmă cu nouă zile, în aceeaşi zonă, un sătean a fost atacat de o ursoaică, însă a reușit să scape cu viață după ce a sărit într-o prăpastie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News