Banci si supermarketuri, inselate de o grupare condusa de detinuti

Marti, 19 Martie 2013, ora 11:272181 citiri
Banci si supermarketuri, inselate de o grupare condusa de detinuti
Foto: Arhiva

O grupare infractionala formata din 64 de persoane, condusa de cinci detinuti, a inselat banci, supermarketuri si alte companii cu peste 350.000 de euro.

Procurorii DIICOT Sibiu, impreuna cu ofiteri de politie judiciara, au efectuat, marti, 30 de perchezitii in judetele Prahova, Dambovita, Ploiesti si Ilfov, la membrii acestei grupari.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul DIICOT, grupul infractional era constituit din 64 de persoane, care s-au folosit de identitati fictive si au telefonat la centrale de banci sau la agenti ai serviciului de transfer, unde au cerut sa fie efectuate operatiuni de transfer monetar.

Membrii gruparii transmiteau, in unele cazuri, mesaje electronice pe adresele de e-mail de serviciu ale angajatilor, prin care li se aducea la cunostinta ca urmeaza sa aiba loc "simulari" privind sistemul.

"Totodata, membrii gruparii sunt suspectati ca au contactat operatori ai societatilor de transfer financiar din mai multe tari (Spania, Italia, Cehia, Bulgaria, Anglia, Emiratele Arabe Unite etc.) pentru a-i convinge sa efectueze simulari, fiind inselati astfel mai multi operatori din strainatate", se arata in comunicatul citat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News