Un băiat de 11 ani a murit înecat în râul Timiș. Tragedia s-a produs în dreptul unei tabere pentru copii

Duminica, 15 August 2021, ora 20:281833 citiri
Un băiat de 11 ani a murit înecat în râul Timiș. Tragedia s-a produs în dreptul unei tabere pentru copii
Trupul neînsuflețit al copilului a fost recuperat de angajații ISU FOTO ISU Timiș

Un copil de 11 ani s-a înecat duminică, 15 august, în râul Timiş, în dreptul Taberei de Copii de la Chevereşu Mare.

Băiatul a fost scos din apă de pompierii ISU Timiş în stop cardiorespirator, echipajul medical începând imediat manevrele de resuscitare, dar în final a fost declarat decesul minorului.

"Am fost anunţaţi prin SNUAU 112, despre o persoană de 11 ani, căzută în râul Timiş, în dreptul localităţii Chevereşu Mare (Tabăra de copii). Victima a fost găsită şi scoasă din apă în jurul orei 18.25 în stop cardiorespirator. Băiatul a fost preluat de echipajul SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire, la ora 19.24, victima a fost declarată decedată de către medicul sosit la faţa locului", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Pentru salvarea copilului, la faţa locului s-au deplasat forţe de la Staţia Buziaş (cu un Duster, o barcă, un echipaj SMURD şi 5 subofiţeri), Detaşamentul 1 Timişoara (o autospecială de scafandri, un Duster, două bărci, un scafandru şi 4 subofiţeri), Detaşamentul 2 Timişoara (un Duster, o barcă, doi subofiţeri), Detaşamentul Lugoj (1 microbuz VW Crafter, o barcă şi 3 subofiţeri). De asemenea, la faţa locului s-a deplasat ofiţerul de serviciu în dispecerat cu o autospecială de serviciu şi a fost solicitat şi Serviciul Voluntar SALVO FOC al Primăriei Timişoara. La solicitarea ISU Timiş, s-a dispus şi deplasarea a doi scafandri din judeţul Arad şi unul din Hunedoara.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News