Baia Mare intra in scenariul rosu. Purtarea mastii de protectie devine obligatorie in 14 localitati din Maramures

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 13:01
14357 citiri
Baia Mare intra in scenariul rosu. Purtarea mastii de protectie devine obligatorie in 14 localitati din Maramures
FOTO: Unsplash

Purtarea mastii de protectie in toate spatiile deschise devine obligatorie pe teritoriul a 14 localitati din judetul Maramures, printre care si municipiul Baia Mare, a informat, marti, purtatorul de cuvant al Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), Dan Buca.

Potrivit aceleiasi surse, obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii deschise de catre toate persoanele care au implinit varsta de cinci ani a fost luata ca urmare a valorii ratei de incidenta calculata in ultimele zile si se va aplica pe raza localitatilor Coas, Sacalaseni, Baia Mare, Coltau, Salsig, Dumbravita, Baita de Sub Codru, Asuaju de Sus, Seini, Ulmeni, Desesti, Baia Sprie, Poienile Izei si Rona de Jos.

De asemenea, se suspenda temporar activitatile didactice care presupun prezenta "fata in fata" in unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particular din unitatile administrativ-teritoriale Coas, Sacalaseni, Baia Mare, Coltau, Salsig Dumbravita, Baita de Sub Codru, Seini, Ulmeni, Desesti, Baia Sprie, Poienile Izei, Rona de Jos, cursurile urmand sa se desfasoare doar in sistem online.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum a produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor in unitatile administrativ-teritoriale.Este permisa functionarea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare.

Operatorii economici din unitatile administrativ-teritoriale vizate pot prepara hrana si comercializa produse alimentare, bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile respective (in sistem take-away si catering). Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc. Se permite fara a depasi depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6,00-23,00, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor.

"Toate unitatile administrativ-teritoriale care vor avea valoarea ratei de incidenta mai mare de 3 cazuri la 1.000 de locuitori vor respecta prevederile si masurile din Hotararea de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea starii de alerta, iar lista unitatilor administrativ-teritoriale va fi actualizata in functie de evolutia situatiei epidemiologice", a precizat prefectul judetului Maramures, Silviu Nicolae Ungur.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#masca, #maramures, #masuri, #baia mare , #urgente