Azilele groazei din Prahova: Batranii nu au fost batuti - legist

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 20:241625 citiri
Azilele groazei din Prahova: Batranii nu au fost batuti - legist

Batranii descoperiti in cele doua azile ce functionau ilegal in Prahova nu au urme de violenta pe corp, potrivit medicilor legisti care i-au examinat.

Informatia a fost facuta publica de seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Prahova, comisarul sef Nicolae Zecheru, care a declarat ca niciunul dintre batranii gasiti in caminele care functionau fara autorizatie in Ploiesti si Paulesti nu prezentau urme de agresiune fizica, transmite Mediafax.

Totusi, starea de sanatate a batranilor este precara, ei fiind in prezent internati in mai multe spitale din judet. Cei 34 de varstnici, toti cu probleme de sanatate, au fost tinuti in mizerie si in frig, fara a li se asigura asistenta medicala.

Cornelia Zidaru, femeia care dirija activitatea celor doua azile, a fost arestata, dar se afla internata la Spitalul Penitenciar Jilava, intrucat i s-a facut rau dupa ce a fost dus la audieri.

Totodata, oamenii legii au arestat preventiv si o ingrijitoare, pe Gabriela Ion, acuzata de privare de libertate dupa ce ar fi legat o batrana de pat.

Taxa lunara pe care o incasa patroana azilelor pentru un batran era de 1.000 - 2.000 de lei, dar aceasta accepta sa ii cazeze si fara niciun ban, cu conditia sa ii fie facute acte pe proprietatile batranilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News