Avocatul fratelui lui Bercea Mondialu, prins in flagrant cand lua mita pentru a influenta justitia

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 13:28
9319 citiri
Avocatul fratelui lui Bercea Mondialu, prins in flagrant cand lua mita pentru a influenta justitia
Foto:Arhiva

Avocatul Bogdan Mitrache a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce lua mita de la un client cu scopul de a influenta decizia magistratilor care urmau sa judece un dosar.

Mitrache este si avocatul lui Vasile Anghel (foto), fratele lui Bercea Mondialu, informeaza B1TV.

Avocatul va fi adus astazi in fata Curtii de Apel Craiova care va decide daca el va fi arestat preventiv sau nu.

Procurorii DNA arata, intr-un comunicat de presa, ca Bogdan Mitrache, avocat in cadrul Baroului Valcea, a pretins unui denuntator 20.000 de euro "sustinand ca va interveni prin intermediul fratelui sau, magistrat judecator, la judecatorii din cadrul Curtii de Apel Craiova, investiti cu solutionarea unui dosar, in scopul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile denuntatorului, fiului acestuia si concubinei acestuia din urma".

Duminica, Mitrache a primit prima transa de bani, mai exact 1.000 de euro, el stabilind cu clientul si etapele urmatoare: "suma de 9.000 euro in cateva zile, 4.000 euro la momentul pronuntarii hotararii judecatoresti si 6.000 euro in perioada imediat urmatoare pronuntarii hotararii".

Joi, avocatul a primit de la denuntator suma de 9.000, moment in care a fost prins in flagrant.

Bercea Mondialu si fiica sa le-au acuzat din nou pe Kovesi si Stanciu, la audierile DNA - surse

Bercea da milioane de euro mita, dar nu plateste un leu impozit

Avocatul Bogdan Mitrache nu este la prima abatere de acest fel. Astfel, el a mai fost cercetat pentru trafic de influenta intr-un alt dosar, si a recunoscut faptul ca a pretins si primit, in mod similar, suma de 29.000 euro, incheind cu parchetul acordul de recunoastere a vinovatiei din data de 30 mai 2014, fiind sesizata, in acest sens, Curtea de Apel Craiova.

"Desi nu s-a pronuntat o hotarare privind acest acord, inculpatul a perseverat in activitatea infractionala, savarsind in acest interval de timp, o noua infractiune de coruptie - trafic de influenta, care vizeaza tot corecta infaptuire a actului de justitie si care aduce atingere prestigiului magistratilor judecatori din cadrul Curtii de Apel Craiova", se mai arata in comunicatul remis presei de DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Conform B1TV, fratele lui Bercea Mondialu, Vasile Anghel, poreclit Amar), a primit o condamnare de cinci ani de inchisoare, fiind acuzat ca a dat mita 20.000 euro unui avocat pentru influentarea unui proces.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avocat frate Bercea retinut, #avocat Vasile Anghel flagrant , #justitie