Avocata trimisa in judecata pentru o mita de 100.000 de euro

Luni, 07 Februarie 2011, ora 17:222563 citiri
Avocata trimisa in judecata pentru o mita de 100.000 de euro

Procurorii anticoruptie au trimis in judecata o avocata din Bucuresti, dupa ce a cerut 100.000 de euro de la doua persoane pentru a interveni la functionari din cadrul PMB, pentru solutionarea unui dosar privind un titlu de proprietate.

Potrivit sursei citate, Maria Cristian Mitu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, este acuzata de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in scopul ascunderii infractiunii de trafic de influenta. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Mircea Dan Radu Sterescu, acuzat de cumparare de influenta, informeaza DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca, in cursul anului 2009, avocata a pretins si primit de la Sterescu si de la o alta persoana, denuntatoare in cauza, 100.000 de euro, in trei transe, sustinand ca va interveni pe langa functionarii din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti in vederea solutionarii in mod favorabil a unui dosar avand ca obiect obtinerea titlului de proprietate si a despagubirilor prevazute de lege pentru un teren situat in Bucuresti.

La data la care a cerut suma de 100.000 de euro, pentru a intari convingerea ca banii pretinsi vor fi dati functionarilor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti in vederea solutionarii dosarului avand ca obiect restituirea terenului in baza Legii nr. 10/2001 si, totodata, pentru a da o aparenta de legalitate demersurilor sale, Maria Cristina Mitu a fabricat un inscris in care mentiona ca cei doi cumparatori de influenta, in calitate de mandanti, au hotarat plata catre ea, in calitate de mandatar, a sumei de 100.000 de euro, inscris pe care, pe 4 noiembrie 2010, l-a folosit in fata organelor de urmarire penala, in scopul ascunderii savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.