O avocată din Republica Moldova care apără contrabandiști oferă consultanță juridică tocmai Poliției de Frontieră

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 13:40
2688 citiri
O avocată din Republica Moldova care apără contrabandiști oferă consultanță juridică tocmai Poliției de Frontieră
Mihaela Reznic are dublă cetățenie, română și moldoveană FOTO Reporter IS

Mihaela Reznic, o avocată din Republica Moldova care apără traficanții de țigări, a încheiat, în paralel, un contract pentru servicii de asistență juridică cu Poliția de Frontieră.

Victor Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (ITPF), a declarat că procedura de selecție a avocatului a respectat pașii legali. Și că, pe această speță, a oferit răspunsuri și „structurilor abilitate să facă verificări”, comisarul-șef refuzând să precizeze dacă este o anchetă internă sau a altei instituții, independentă de Poliția de Frontieră.

Primul contract dintre cele două părți a fost încheiat în luna aprilie 2019. „A fost o procedură pe SEAP”, a explicat comisarul-șef Victor Mariniuc. Șeful ITPF a afirmat că, totuși, în acest contract nu s-a plătit, până acum, niciun leu.

Procedura ar fi următoarea: deși Inspectoratul are consilieri juridici, aceștia nu au drept de reprezentare în instanță. Iar acest contract cadru a fost încheiat în eventualitatea în care vreun polițist este inculpat și nu-și permite un avocat.

Din 2019 și până acum, au spus ambele surse citate, nu a fost nicio solicitare. „Contractele sunt de un an jumate. Un al doilea se finalizează acum în iarnă. De încasat, nu s-a încasat nimic pe ele. Primul an a fost achiziție directă, la primul contract. Și al doilea an s-a făcut licitație, nu a participat nimeni și după aia a fost atribuire directă. Adică, exact în condițiile primului contract. Primul și al doilea sunt identice”, a precizat avocata Reznic.

Deși nu a luat niciun leu de la ITPF, Reznic a continuat pentru că a avut un plan cu bătaie lungă. „Pentru a avea contracte, poate la un moment dat licitez și am nevoie de feedback și experiență similară. Pot fi solicitate în cadrul altor licitații”, a spus aceasta.

Alegerea avocatei Mihaela Reznic ca partener al ITPF este cel puțin stranie. De-a lungul anilor, mama acesteia, Larisa Mardari (cu dublă cetățenie română și moldoveană) a fost implicată în mai multe conflicte, în instanță, cu angajați ai Poliției de Frontieră.

Mardari a fost condamnată, o dată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și a doua oară pentru ultraj. Prin contopire, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare, relatează Reporter de Iași.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#avocata, #contrabanda, #tigari, #consultant, #juridic, #politia de frontiera , #frontiera