Un avion cu 107 pasageri a ratat aterizarea pe Aeroportul Iași. Mărturiile pasagerilor speriați: “Ni s-a spus să stăm în spate"

Luni, 30 August 2021, ora 13:52
24140 citiri
Un avion cu 107 pasageri a ratat aterizarea pe Aeroportul Iași. Mărturiile pasagerilor speriați: “Ni s-a spus să stăm în spate"
Avionul cu probleme aparține operatorului Wizz Air, dar nu este inscripționat FOTO Jetphotos

Un incident aviatic serios s-a petrecut în după-amiaza zilei de luni, 30 august, pe Aeroportul Internațional Iași.

UPDATE 14.40 Aeronava nu era marcată în culorile de brand ale WizzAir, fiind închiriată de companie de la o alta societate numită Starlink. Pasagerii mai spun că înscrisurile văzute în avion erau majoritar în limba rusă.

Comunicatul oficial WizzAir: "O situație de urgență a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iasi (Wizz Air), ora sosirii 13.25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunțat o problemă tehnică la instrumentul de navigație și au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri. Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiții de siguranță maximă, fără a fi nevoie de intervenția acestora".

UPDATE 14.35 Aterizarea avionului a fost efectuată manual de pilot, acesta bazându-se doar pe informațiile obținute vizual și pe cele transmise din turnul de control. Din mărturiile pasagerilor, reiese că cei implicați în operarea cursei aviatice ar fi știut imediat după decolarea din Bergamo că avionul are o problemă serioasă. "Ni s-a spus să stăm în spate, iar spre final ni s-a cerut să mai consultăm o dată broșură cu măsurile de siguranță pentru aterizare. În timpul aterizării am simțit avionul oscilând și aplecându-se când într-o parte, când în alta", a declarat un pasager pentru Ziarul de Iași.

UPDATE 14.18 Potrivit unor surse din zona aeroportului, pasagerii au fost anunțați de pilot că va urma o aterizare cu probleme, fără a li se comunica cauza precisă a defecțiunii. Anunțul ar fi stârnit panică printre mulți dintre pasageri, unii dintre ei începând să implore divinitatea.

Știrea inițială:

Potrivit informațiilor de la fața locului, cursa aviatică Bergamo - Iași, operată de Wizzair și având 107 oameni la bord a ratat aterizarea pe aeroportul din capitala Moldovei.

Pilotul avionului Airbus 321 ar fi raportat defecțiuni ale sistemului de navigație, motiv pentru care avionul s-a ridicat din nou deasupra aeroportului, iar autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție la ora 13.13.

Au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 autospeciale de intervenţie.

La a doua tentativă, în jurul orei 13.30, avionul a reușit să aterizeze în siguranță.

Pasagerii coborând din avionul cu probleme FOTO BZI.ro

Toți pasagerii sunt în siguranță, iar autoritățile investighează cauza precisă a incidentului. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat.

Traseul urmat de avionul WizzAir după ce a ratat prima aterizare

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#wizzair iasi, #aterizare probleme iasi, #avion bergamo iasi, #cod rosu aeroportul iasi , #aeroport