Autocar cu romani cazut in prapastie in Bulgaria

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 09:17
7379 citiri
Autocar cu romani cazut in prapastie in Bulgaria

Un accident grav s-a produs, duminica dimineata, in Bulgaria, dupa ce un autocar plin cu turisti romani a cazut intr-o prapastie.

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, a precizat ca o persoana a murit, 13 pasageri au fost raniti, cinci dintre ei aflandu-se intr-o stare grava, potrivit Realitatea TV.

Mai mult, el a mentionat ca echipa de interventie a inceput pregatirile pentru a aduce doua victime in Romania cu elicopterele SMURD.

"Suntem in pregatire, sa vedem daca putem face aceasta manevra, daca ne permite vremea", a sustinut Arafat, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune citat.

Romanii se intorceau din vacanta din Turcia, iar accidentul a avut loc langa localitatea Veliko Tarnovo, in jurul orei 4:30, informeaza Focus. Soferul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Totusi, i-au fost recoltate si probe de sange. Persoana decedata este o femeie in varsta de 27 de ani.

Echipa de interventie este condusa de autoritatile bulgare, dar la fata locului s-au deplasat deja si reprezentanti ai consulatului, dar si ai Ministerului de Interne de la Bucuresti.

Primele informatii arata ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile meteo, astfel ca ar fi pierdut controlul volanului, intr-o curba, autocarul ajungand apoi intr-o prapastie.

Ce zice MAI

"In cursul acestei dimineti, in jurul orei 5:00, un autocar cu 25 de pasageri romani care circula de la Kusadasi spre Romania, s-a rasturnat in pasul Republika, intre localitatile Gurkovo si Veliko Tarnovo, din primele informatii rezultand ca accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane si ranirea grava a altor cinci.

In aceste conditii, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus formarea unui grup interministerial alcatuit din reprezentanti ai Ministerul Afacerilor Interne si ai Ministerului Afacerilor Externe care sa gestioneze aceasta situatie", se arata intr-un comunicat al MAI remis Ziare.com.

Mai mult, doua elicoptere SMURD din Craiova si Bucuresti vor decola spre Bulgaria, pentru a prelua doua dintre persoanele ranite grav.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI va analiza impreuna cu medicii bulgari starea medicala a tuturor pasagerilor care au fost transportati la spitalul din Veliko Tarnovo, avand in vedere si aducerea in tara a altora dintre acestia, daca va fi cazul.

La locul acidentului vor ajunge consulul Romaniei in Bulgaria si atasatul de afaceri interne al MAI, mai arata comunicatul citat.

C.P.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#accident romani Bulgaria, #accident autocar Bulgaria , #accident
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Multi dintre soferii romani de autocare si microbuze
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5