Audieri maraton in dosarul Colectiv: Judecatorul anunta ca procesul este aproape de final

Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 07:54 5417 citiri
Foto: Facebook/ Cristian Popescu Piedone

Aproximativ 30 de martori si parti civile au fost audiati, joi, la Tribunalul Bucuresti, in celebrul dosar Colectiv, intr-o sedinta maraton care a durat aproape 8 ore.

La finalul sedintei de judecata, magistratul Mihai Balanescu a anuntat ca mai sunt de audiat doar 3 parti civile in acest caz: "In rest, am terminat de audiat martori si parti civile".

El a dat detalii si despre inregistrarea interventiei la clubul Colectiv, care a fost tinuta secret de ISU si publicata in mass-media in urma cu doua saptamani. Asta dupa ce avocatii din dosar au cerut ca aceasta inregistrare sa fie depusa la dosar.

"Am primit adresa de la ISU ca au inaintat inregistrarea video catre Parchetul General si sa ne adresam Parchetului General pentru aceasta," a precizat Balanescu.

Judecatorul a cerut procurorului de sedinta sa puna la dispozitia instantei o copie a acestei filmari.

"La termenul viitor, peste o saptamana, doresc sa audiez inculpatii care vor sa dea declaratie," a precizat acesta.

Printre cei care vor fi audiati sunt fostul primar Cristian Popescu Piedone, cei doi ofiteri ISU, Antonina Radu si George Petrica Matei, si artificierul Marian Moise. O parte dintre inculpatii din acest dosar au dat declaratii in timpul procesului.

Magistratul Balanescu le-a atras atentia avocatilor sa vina pregatiti sa puna pledoariile finale, deoarece procesul este pe final. "Sa incepeti sa fiti pregatiti de puneti concluzii, ca nu se stie niciodata," a spus magistratul.

Mihai Balanescu a preluat judecarea acestui dosar pe 22 octombrie 2018, dupa ce judecatorul Valeriu Mihail Terceanu s-a pensionat la finalul lunii august.

Iata cum au decurs astazi audierile in acest caz - Marturii cutremuratoare in procesul Colectiv: Viata mea este intre biserica si cimitir

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News