Atacatorul din Vitan, audiat la Moscova

Luni, 19 August 2013, ora 12:33
1247 citiri
Atacatorul din Vitan, audiat la Moscova
Foto: Adevarul

Anchetatorii romani au mers la Moscova pentru a incheia procedurile de aducere in tara a lui Vitalie Proca, cercetat pentru tentativa de omor asupra unui barbat.

O echipa de anchetatori, compusa dintr-un procuror criminalist al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si doi ofiteri ai Serviciului Omoruri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, a fost la Moscova, saptamana trecuta, pentru a incheia procedurile necesare extradarii lui Vitalie Proca.

"In perioada 12-16 august 2013, o echipa de anchetatori romani s-a deplasat la Moscova in scopul efectuarii actelor procedurale dispuse prin comisie rogatorie in cauza privind tentativa de omor comisa in data de 26 noiembrie 2012, in cartierul Vitan din Bucuresti, de catre Proca Vitalie asupra victimei I.M.N.R., cauza in care deja au fost trimisi in judecata instigatorii Mararu Bogdan-Anton si Mararu Razvan-Nicolae", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Anchetatorii romani, printr-o colaborare eficienta realizata cu Procuratura Generala a Federatiei Ruse si cu Departamentul Anchete al Federatiei Ruse, au participat la efectuarea tuturor activitatilor stabilite initial in comisia rogatorie.

Vitalie Proca este cercetat pentru tentativa de omor asupra unui barbat care a fost gasit impuscat in piept si in cap, in seara de 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Mortun din zona Vitan, intr-un autoturism marca Audi, cu numere de Bulgaria.

In atac a fost folosita o arma Kalasnikov, gasita ulterior la locul faptei. In data de 6 februarie 2013, in baza mandatului de urmarire internationala emis de autoritatile romane, Proca Vitaliea fost depistat si prins pe teritoriul Federatiei Ruse, la Moscova.

Atacatorul este cetatean moldovean. El ar fi comis un atac similar si la Londra. Autoritatile romane au colaborat cu Scotland Yard si cu politia rusa pentru rezolvarea acestui caz.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Atacator Vitan prins Moscova, #Atacator Vitan extradare Moscova, #Atacator Vitan anchetatori Rusia , #Parchet