Asistentul medical care a violat zeci de paciente va fi executat silit. O adolescentă de 17 ani a aflat că a siluit-o în timp ce era sedată

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 03:2814055 citiri
Asistentul medical care a violat zeci de paciente va fi executat silit. O adolescentă de 17 ani a aflat că a siluit-o în timp ce era sedată
Viorel Milcu, în momentul când a fost arestat FOTO Arhivă Ziare.com

Viorel Milcu, un fost asistent medical la Spitalul de Urgenţă din Brăila, condamnat definitiv la 8 ani închisoare pentru viol în mod repetat, va fi executat silit.

Printr-o decizie definitivă, Curtea de Apel Galați l-a obligat să plătească daune de peste 61.000 de lei unității medicale unde a lucrat ca asistent, măsură contestată de acesta.

Zilele trecute, fostul asistent, din motive necunoscute, a renunțat la contestație și este acum bun de plată către spital.

Punctul de plecare în acest dosar a fost în septembrie 2015, când Viorel Milcu, asistent medical la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean, a fost arestat preventiv după ce o adolescentă de 17 ani a depus plângere împotriva lui, acuzându-l că a sedat-o în timp ce se afla internată pentru o operaţie de apendicită şi a violat-o.

Rezultatele probelor ADN au confirmat ulterior acest lucru.

Zeci de paciente violate

După arestarea sa, poliţiştii au audiat zeci de paciente care au fost internate în secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila începând cu anul 2010, cele mai multe confirmând comportamentul deviant al asistentului medical.

“Le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor internate în unitatea spitalicească, aspect reliefat şi de martore, coroborat cu fişele medicale ale acestora, declaraţiile medicilor, condicile de prescripţii din farmacie şi celelalte documente puse la dispoziţie de spital”, susţin procurorii.

În urma probelor administrate, în februarie 2018, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Viorel Milcu la opt ani de închisoare cu executare şi obligaţia de a plăti adolescenţei de 17 ani daune morale în valoare de 15.000 de euro, alături de Spitalul de Urgenţă din Brăila.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a deschis proces pentru recuperarea sumei, cerere care a fost admisă, instanţă dispunând instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile sau imobile ale lui Viorel Milcu, până la recuperarea banilor. Cum aminteam la început, fostul asistemt medical este acum bun de plată către spitalul unde a lucrat cu suma de 61.000 de lei.

Bărbatul este în prezent liber, după ce a stat după gratii aproximativ doi ani, el fiind eliberat condiționat la începutul lui 2020 pentru că are peste 60 de ani și a putut beneficia de legea mai favorabilă în acest caz.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News