Cine a comandat asasinatul cu bomba din Arad. Ipoteza datoriilor catre misteriosul partener de afaceri austriac cu origine rusa

Luni, 31 Mai 2021, ora 12:46
17067 citiri
Cine a comandat asasinatul cu bomba din Arad. Ipoteza datoriilor catre misteriosul partener de afaceri austriac cu origine rusa
Omul de afaceri Ioan Crisan si bolidul Mercedes in care si-a gasit sfarsitul FOTO ISU Arad/ Arhiva personala

Sute de investigatori sunt implicati in elucidarea mortii lui Ioan Crisan, omul de afaceri asasinat in Arad prin plasarea unei bombe in masina personala.

Executia extrem de violenta s-a petrecut sambata, 29 mai, in parcerea unui supermarket Profi.

Informatiile preliminare arata ca o bomba extrem de puternica a fost plasata in interiorul masinii, sub scaunul soferului. Surse din randul anchetatorilor indica faptul ca sistemul de prindere al scaunului soferului din bolidul Mercedes a fost smuls, omul de afaceri fiind proiectat efectiv in tavanul autoturismului.

Celelalte suruburi si balamale au ramas la locul lor, arzand doar tapiteria. Cel mai probabil, cred investigatorii, bomba a fost detonata de la distanta, fie prin unde radio, fie prin activarea unui telefon mobil plasat pe explozibil.

Tipul de asasinat la comanda executat sambata la Arad este extrem de rar in Romania. Expertii in domeniu arata ca asasinii au dorit, cel mai probabil, pe langa uciderea lui Ioan Crisan, sa transmita un mesaj, prin moartea extrem de violenta.

La nivelul Aradului circula doua ipoteze legate de asasinarea lui Ioan Crisan. Una are in vedere o captura semnificativa de tigari realizata de politisti in cursul zilei de luni, 24 mai. S-a intamplat in localitatea Sambateni, la cativa kilometri de Arad.

Politistii de frontiera au confiscat 600 de baxuri de tigari de contrabanda dintr-un TIR, al carui sofer a reusit sa fuga. Voci din Arad arata ca omul de afaceri Crisan ar fi vandut pontul privitor la incarcatura din TIR. Dupa oprirea masinii in trafic, politistii au garat autotrenul in curtea unei firme din zona, pentru verificari amanuntite. Se presupune ca respectiva "incinta a unui operator economic", mentionata inclusiv in comunicatul politiei referitor la eveniment, ar apartine societatii lui Ioan Crisan.

A doua varianta vehiculata in mediile interlope are legatura cu afacerea pornita in 2007 de Ioan Crisan: singura crescatorie de somon african din Romania. Peste 20 de bazine cu pesti cantarind pana la 250 de kilograme, pe un domeniu de 50 de hectare din localitatea ardeana Iratosu.

Crisan declara in 2013 pentru "Adevarul" ca a investit in afacere in jur de 260.000 de euro, bani proveniti de la banci si alti parteneri. Se pare ca omul de afaceri avea in continuare datorii foarte mari pe care era presat sa le plateasca. Voci din Arad spun ca Ioan Crisan s-ar fi aflat in legaturi de afaceri inclusiv cu un investitor austriac de origine rusa.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#ioan crisan, #asasinat bomba, #masina capcana, #explozie masina capcana , #alerta bomba