Un arbore secular a luat foc după ce-a fost lovit de fulger. Ce-au mai reușit pompierii să salveze

Luni, 30 August 2021, ora 08:56 1697 citiri
Coroana copacului străvechi a ars pe interior FOTO ISU Giurgiu

Un copac secular din comuna Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, a fost lovit de un fulger şi a luat foc în seara zilei de duminică, 29 august.

"În seara zilei de duminică, ISU Giurgiu a fost anunţat că în satul Vâlcelele, comuna Vânătorii Mici, arde un copac secular care a fost lovit de un fulger în urma descărcărilor electrice şi a vijeliilor", se arată într-un comunicat de presă al ISU.

"Scorbura formată în aceasta s-a aprins și a ars mocnit. Un localnic a văzut ce s-a întâmplat și a sunat la 112.Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos au ajuns la fața locului și au stins incendiul.

Copacul se afla la marginea unui lan de grâu şi exista pericolul extinderii incendiului, motiv pentru care la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă care au acţionat pentru stingerea incendiului", se mai arată în comunicat.

Imaginile postate de ISU Giurgiu pe Facebook arată că arborele secular a ars mocnit pe interior, coroana fiindu-i puternic afectată.

În ultimele 24 de ore, judeţul Giurgiu s-a aflat sub atenţionare de cod galben de averse cu cantităţi de precipitaţii de peste 25 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News