Arafat, despre protestul din Piata Victoriei: Eu nu doresc vreunuia sa ajunga sa testeze cum este cu COVID-19

Vineri, 15 Mai 2020, ora 21:2011466 citiri
Arafat, despre protestul din Piata Victoriei: Eu nu doresc vreunuia sa ajunga sa testeze cum este cu COVID-19
Foto: site Guvern (Arhiva)

Raed Arafat, seful DSU si comandantul actiunii impotriva COVID-19, a spus ca actiunile precum protestul din Piata Victoriei "sunt riscante pentru societate" si au loc pentru ca "toata lumea se simte protejata si sanatoasa".

"Au aparut astfel de demonstranti si in Germania si in alte parti. Oameni care s-au ghidat dupa retelele de socializare, dupa manipulare si dezinformare. Dupa oameni care veneau si ziceau ca ei pot dovedi ca e o conspiratie mondiala si nu exista virus. Din pacate, stirea zilei este ca exista virus, ca este periculos si ca daca ne jucam cu aceasta situatie, se intoarce impotriva noastra.

Tot ce am muncit impreuna o sa pierdem in urmatoarea perioada si mai ales la toamna, daca nu respectam regulile. Eu nu doresc vreunuia sa ajunga sa testeze cum este cu Covid-19. Sau sa aiba vreun apropiat care sa pateasca treaba asta. Abia atunci o sa inteleaga ca nu este de glumit. Ei fac pentru ca toata lumea se simte protejata si sanatoasa. De ce vrem sa ne testam rezistenta pana la ultimul moment? Sa vedem apoi ca am patit-o?", s-a intrebat Raed Arafat intr-o emisiune la Europa FM.

Peste 100 de persoane au sfidat masurile impuse de autoritati impotriva COVID-19 participand vineri seara la un protest anuntat pe Facebook si organizat in Piata Victoriei. Manifestantii au pus la indoiala existenta pandemiei si au acuzat Guvernul si pe presedintele Klaus Iohannis ca a impus restrictiile cunoscute.

Protestatarii au venit fara masti, s-au imbratisat si au stat de vorba fata in fata, sfidand astfel regulile si recomandarile autoritatilor. Doi protestatari au fost dusi la sectie de politisti, dupa o altercatie.