Apropiat al lui Teodosie, despre jurnalista Emilia Sercan: "Este o duduie care a facut un turbion cu tezele de doctorat plagiate"

Miercuri, 26 Mai 2021, ora 15:46
5746 citiri
Apropiat al lui Teodosie, despre jurnalista Emilia Sercan: "Este o duduie care a facut un turbion cu tezele de doctorat plagiate"
Teodosie Tomitanul a fost gasit vinovat de CNATDCU de coordonarea a 9 teze de doctorat plagiate FOTO Dobrogea Live

Dupa informatia legata de plagiatul a noua doctorate coordonate de arhiepiscopul Tomisului, apropiatii lui Teodosie incearca sa-i denigreze pe cei considerati "dusmani".

Sub acoperirea unui simpozion international cu numele "Tomisul, izvor cultural si spiritual in promovarea identitatii romanesti in tara si peste hotare" si lansarea a 100 de volume din colectia intitulata "Monumenta Romaniae Historica", Arhiepiscpia Tomisului a convocat presa miercuri, 26 mai.

In realitate, intalnirea cu presa a fost un prilej pentru subordonatii lui Teodosie de a trimite "sageti" catre Patriarhie, scrie Dobrogealive.ro.

La eveniment, profesorul de istorie Constantin Barbu, membru intr-o academie infiintata de IPS Teodosie (Academia Tomitana), a lansat o serie de acuzatii grave la adresa patriarhului Daniel.

"Patriarhia nu a reactivat mitropolia pentru ca nu are documente, asa mi-a spus IPS Teodosie. Daca nu stii, taci!", a inceput seria atacurilor profesorul Barbu.

"Raspunsul (raspunsul Patriarhiei prin care lui Teodosie i se refuza ridicarea la rang de mitropolie a arhiepiscopiei - n.red) este facut de doi amatori, in graba, nu poti sa sari de la Dumnezeu la contabilitate sau sa-l intrebi pe arhiepiscopul Tomisului nu stiu ce note s-au dat la doctorate fiindca, dupa aceea vine o intrebare: patriarhul Romaniei si-a scris singur cartea despre Brancusi? Nu. Va spun eu ca nu. Uitati-va la partea a doua, stilistic stiu si cine i-a scris-o. Nu conteaza, e un amanunt", mai spune Constantin Barbu.

Istoricul i-a indemnat pe jurnalisti sa mearga sa-l intrebe persoanal.

Nici jurnalista Emilia Sercan, care a scris zilele trecute ca sunt mai multe teze de doctorat sustinute la Scoala de Doctorala de Teologie din Constanta invalidate de CNATDCU, nu a scapat.

"Este o duduie Sercan, cred ca Emilia Sercan o cheama, care a facut un turbion cu tezele de doctorat plagiate. Aceasta domnisoara nu si-a scris teza de licenta la Sibiu. Eu sunt si profesor de meserie, nu mai predau de mult timp pentru ca nu am mai vrut sa predau ca sa nu devin didactic.

In Romania sunt sute de mii de licente si teze de doctorate plagiate. Deci, nu incepi sa vorbesti de Universitatea Ovidius ca sunt 3 teze, a doua zi 9, apoi 15 si pe toate le pui in sarcina arhiepiscopului fiindca, din ce stiu, cand iti dai doctoratul semnezi o hartiuta ca nu este plagiata. Deci, nu raspunde indrumatorul de doctorat", a mai spus Constantin Barbu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Teodosie plagiat, #Emilia Sercan, #Patriarhul Daniel, #doctorate plagiate bor , #eveniment