Apropiat al lui Radu Mazare, retinut de DNA. Evaziune de 10 milioane de euro

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 18:54 7235 citiri
Foto: Ziua de Constanta

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, apropiat al primarului Constantei, Radu Mazare, a fost retinut pentru 24 de ore de procurori DNA pentru o evaziune fiscala de 10 milioane de euro.

De asemenea, impotriva lui Morgenstern s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale, potrivit unui comunicat al DNA, pentru doua infractiuni de evaziune fiscala.

Omul de afaceri este administrator al Shapir Structures S.R.L, care, potrivit DNA, s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat, producand un prejudiciu in suma totala de 45.694.558,5 lei (peste 10 milioane de euro), din care aproape 28 de milioane de lei reprezinta TVA.

Dosarul lui Mazare: Firma lui Morgenstern planuia lucrari de calitate slaba, pentru a maximiza profitul

DNA face referire la 3 contracte incheiate intre societatea omului de afaceri si RAEDPP Constanta, respectiv Confort Urban SRL Constanta, in suma totala de peste 150 de milioane de lei, fara a inregistra facturile fiscale aferente acestor venituri.

Printre cele 3 contracte se numara si cel incheiat pe 22 decembrie 2011 intre firma lui Morgenstern si RAEDPP Constanta, avand ca obiect proiectarea si executia lucrarilor aferente construirii campusului social Henri Coanda, fiind vorba despre venituri neinregistrate corespunzator in valoare de peste 40 de milioane lei.

Pe 9 aprilie, ICCJ a decis ca Morgenstern sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar, alaturi de primarul Constantei, caruia i-ar fi dat mita 175.000 de euro, pentru a castiga contractul de construire a unor locuinte sociale in acest oras - campusul Henri Coanda.

DNA mai transmite ca, miercuri, Avraham Morgenstern va fi prezentat la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com