Aproape 24.000 de persoane amendate pentru ca au iesit din case fara motiv. Amenzi de peste 31 de milioane de lei

Sambata, 28 Martie 2020, ora 14:21 4890 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii au depistat, de la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 3, aproape 24.000 de persoane care nu au respectat masura de restrictionare a circulatiei, amenzile date acestora ridicandu-se la peste 31 milioane lei, informeaza sambata Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

Potrivit unui comunicat al GCS, de la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 3, politistii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestora le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 31.410.624 de lei.

De asemenea, structurile abilitate ale MAI au intocmit, pana in prezent, 209 dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, iar Politia si Jandarmeria au aplicat 4.235 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

Cu ocazia formalitatilor de intrare in tara, Politia de Frontiera a intocmit patru dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News