Aproape 10% dintre tinerii din Romania consuma droguri usoare - sondaj

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 23:20
5739 citiri
Aproape 10% dintre tinerii din Romania consuma droguri usoare - sondaj

Aproape 10% dintre tinerii din Romania consuma droguri usoare, potrivit unui sondaj comandat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.

Astfel, 1% dintre cei intervievati au declarat ca obisnuiesc sa consume zilnic droguri, in timp ce alti 1% consuma astfel de droguri de 2-3 ori pe saptamana, 2% de 2-3 ori pe luna, iar 3% de 2-3 ori pe an. 91% dintre tinerii intervievati au spus ca nu consuma droguri usoare deloc.

Totodata, 11% dintre participantii la studiu au spus ca obisnuiesc sa consume alcool zilnic sau, iar 25% au edclarat ca o fac de 2-3 ori pe saptamana. Doar 37% dintre tineri au spus ca nu consuma alcool niciodata, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, 31% dintre tinerii din esantion au declarat ca sunt fumatori, in timp ce 66% au spus ca nu au acest obicei. Cei mai multi dintre cei care fumeaza spun ca obisnuiesc ca fumeze intre 10 si 20 de tigari pe zi (45%), in timp ce 30% fumeaza intre cinci si zece tigari pe zi, 12% fumeaza peste 20 de tigari pe zi, iar 10% fumeaza mai putin de cinci.

Peste 50% dintre tinerii intervievati au declarat ca in dieta lor zilnica includ legume si fructe crude (57%), in timp ce 34% au spus ca le consuma de 2-3 ori pe saptamana, iar 1% dintre respondenti au spus ca nu consuma acest tip de alimente deloc. De asemenea, 51% dintre tineri au spus ca beau cafea, iar 20%, ca nu consuma deloc.

Cand vine vorba despre alte tipuri de alimente, cum ar fi cele naturale, fara conservanti si aditivi, acestea sunt consumate zilnic de catre 45% dintre respondenti, in timp ce 38% consuma astfel de alimente de 2-3 ori pe saptamana. 1% dintre ei spun ca nu consuma deloc alimente naturale.

Exista o proportie semnificativa a respondentilor care consuma alimente de tip fast-food zilnic - 21%, precum si de 2-3 ori pe saptamana - 36%. Doar 14% dintre intervievati declara ca nu consuma deloc astfel de produse alimentare.

La sondaj au participat 1.205 persoane din grupa de varsta 18-35 ani. Esantionul este reprezentativ la nivel national pentru populatia din grupa de varsta 18-35 ani, a Romaniei, cu o eroare tolerata de +/- 2,8%. Cercetarea "Barometrul de opinie publica - tineret 2012" a fost realizata in perioada 30 noiembrie - 10 decembrie de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie.

C.P.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#tineri consum doguri usoare, #tineri consum droguri, #Romania tineri droguri usoare, #tineri droguri usoare , #consum de droguri